5de43032851cd

Artiklar

Gjorde två albatrosser på 26 dagar!

Örebrogolfaren Anton Andersson har lyckats göra albatross två gånger inom loppet av 26 dagar.

Text: CM Hellsten • 2017-09-12

Future Series är nivån under Swedish Golf Tour. Inför FS-turneringen Dormy Open på Askersunds GK åkte Anton Andersson till banan i Närke för ett inspelsvarv och på hål 3 (par 5/415 meter) kom den första fullträffen.
– Jag slog en perfekt drive mitt i banan och hade 140 meter kvar. Inspelet är lite blint, du slår över en kulle och ser bara toppen av flaggan. Jag tog järnåttan och siktade lite höger. När vi kom fram så fanns inte bollen på green, jag tänkte att den nog var för lång. Men då sa min spelkompis att det var ett nedslagsmärke innan pinnen, vi gick fram och kikade. Det var en otroligt skön känsla att se bollen, säger Anton Andersson till svenskgolf.se/wp.

Då tänkte du förstås: “att om 26 dagar ska jag göra en till albatross”…?
– Inte riktigt… Det är ganska sjukt och man kan inte riktigt fatta det själv.

Fotbollsstjärnans första rond: 72 poäng – från 54 till 4,5 på en månad

När 20-årige Anton Andersson från Örebro City G&CC spelade nästa Future Series-tävling var det dags igen. Den här gången på Bråvikens GK i Norrköping och nu slog han till under tävling – hål 6 på röd slinga (par 5/465 meter).
– Det var under första varvet. Hål 2 är också par 5 och där lyckades jag sätta en chip för eagle… Hål 6 svänger lite åt vänster och jag slår fade, så det var ganska svårt utslag för mig. Jag släppte ut den lite till höger och hamnade i ruffen. Hade 190 meter in till flaggan som satt långt bak till höger på green. Det var medvind och jag tog järnfemman och tryckte till. Den landade precis vid green och rullade på – sedan försvann bollen för mig. I mitt huvud var den för lång – jag kunde inte tänka mig att den skulle gå i.
– Jag hade lottats ihop med en klubbkompis, som kände till min albatross från Askersund, och han bara skakade på huvudet och sa att den gick i…

Och efter två albatrosser på 26 dagar – vad vill du göra nu?
– Hole-in-one vore fint.

Vad har du för mål med golfen?
– Det är att få spela på Swedish Golf Tour.

Enligt Svenska Golfförbundets HIO-databas behöver normalgolfaren spela i snitt 200 år för att hinna göra en HIO.
Men spelar du 75 ronder per år tar det bara 30 år!
På 75 HIO:s görs det 1 albatross.

HIO – så stor är din chans att lyckas


Text: CM Hellsten • 2017-09-12
ArtiklarAskersunds GKBråvikens GK
Scroll to Top