5de4306bc0d72

Artiklar

TV: Räven snodde golfbollen – två gånger

Golfaren Patrik Svärd fick vara med om en annorlunda upplevelse under ronden.

Text: CM Hellsten • 2017-09-11 Uppdaterad 2019-12-12

Vi har tidigare berättat om en räv som gick fram till en golfbag och började rota i facken. Till slut hittade räven en plånbok och sprang i väg. 
På Motala GK fick en fyrboll oväntat sällskap av en räv på tee. 

Räven snodde plånboken under ronden

Nu har det hänt igen. Patrik Svärd var ute och spelade en rond på Åre Golfklubb. Bollen var uppeggad på tee på 17:e hålet och golfaren redo att slå ut.
Då smög sig en nyfiken räv fram mot utslagsplatsen och snodde bollen.
– Första tanken var väl att detta är inte sant – en räv så nära och så orädd…. Att den sedan snodde bollen min både en och två gånger gjorde ju bara historien än bättre, säger Patrik Svärd till svenskgolf.se/wp.

Se det härliga klippet här:

Vad gör då golfaren om en räv tar bollen?
Svensk Golfs regelexpert, Christina Rodman, förklarar:

– Räven är per definition något utomstående. När något/någon utomstående (räven) rubbar/flyttar/tar en spelares boll måste bollen återplaceras.

– Om räven inte frivilligt släpper bollen utan tar den med sig (försvinner med den eller att den inte enkelt går att återbördas till den rättmätige ägaren) får spelaren ta en ny boll och, när det händer på green, placera bollen på punkten där hans ursprungliga boll låg.

– Om bollen stals utanför green och man inte vet exakt var bollen låg ska bollen inte placeras utan i stället droppas så nära som möjligt var den låg.

– Spelaren får ingen plikt i något fall. Regel 18-1, Boll i vila rubbad av något utomstående.


Text: CM Hellsten • 2017-09-11
Artiklar19:e håletÅre GK
Scroll to Top