5de4306298828

Artiklar

Banarbetarna vann Svensk Golf Garmin Tour

Till vardags jobbar de med att sköta om Öijareds 63 hål. Nu vann kvartetten Svensk Golf Garmin Tour.

Text: Svensk Golf • 2017-09-11 Uppdaterad 2019-12-12

Det var visserligen en mulen himmel som mötte deltagarna i Svensk Golf Garmin Tour på Ekerum Resort Öland när semifinalen skulle avgöras på fredagen, men det dämpade knappast humöret.

Tack vare en bana i ypperligt skick och en spelform, Texas scramble, som lämpar sig för birdiefest blev det en dag med gott om golfglädje.

Extra mycket så för de fyra lag som efter 18 på Ekerums Långe Jan kvalificerade sig för finalen av den Svensk Golf Garmin Tour 2017 – som arrangeras på läckra Mazagan Resort i Marocko i början av december.

Inte oväntat krävdes bra golf för att knipa en topp-fyra-placering när Sveriges Scrambleelit samlats.
Allra bäst spelade kvartetten Håkan Ribba, Leif Eriksson, Mikael Skoglund och Sebastian Mårtensson från Öijared GK. Med nettoscoren 54,6 slag vann de med ynka 0,1 slag före tvåorna.

– Det gäller att inte hålla igen, kommenterade segergänget vinsten i segertalet.

Segerlaget, där flera till vardags jobbar med att sköta om Öijareds 63 hål, var också imponerade över semifinalens spelplats.

– För oss som jobbar på golfbanan var det häftigt att se hur bra skick Långe Jan höll idag. Särskilt med tanke på hur mycket regn som fallit dagarna innan, säger Håkan Ribba.

Banarbetarna vann Svensk Golf Garmin Tour
Laddade semifinaldeltagare trots en grafitgrå himmel över Ölands västkust.

På andraplats med nettoresultatet 54,7 slag slutade Anders Bengtsson, Björn Putzke, Fredrik Löfvenberg och Ulf Andersson.

Bronsplatsen tog ett bekant gäng i Svensk Golf Garmin Tour-sammanhang hand om. Dennis Fransson, Oskar Karlsson, Philip Johansson och Victor Nyberg var i final förra året, även då slutade de trea i semifinalen på Ekerums Långe Jan, och får en ny chans att ta hem slutsegern i Svensk Golf Garmin Tour i december.

– Det här är lätt årets bästa och roligaste tävling, konstaterade Oskar Karlsson.

Kvartettens nettoresultat i fredagens semifinal var 55 slag. Den fjärde och sista finalplatsen knep ytterligare ett lag från Öijared GK. Fredrik Gylleblad, Linus Kjellberg, Niclas Frahmer och Rasmus Kautto.
Sannolikt var det också det gladaste och mest överraskade gänget av alla – där ingen i laget spelat golf i mer än tre år.

– Det här känns helt otroligt, säger Fredrik Gylleblad.

Fjolårets totalsegrare i Svensk Golf Garmin Tour – Filip Borgman, Jesper Bertilsson, Mikael Lindblom och Niklas Björklund – slutade femma i årets semifinal. Även sjätteplatsen togs av ett lag som var i final 2016 – Anders Wincent, Daniel Andersson, Johan Wincent och Morgan Pettersson.

Morgan Pettersson kunde dock inte närvara på finalen förra året, utan gav sin plats till en annan deltagare i fjolårets semifinal som sen följde med Anders, Daniel och Johan till finalspelet i Grekland.
Karman från det hade Pettersson igen i år.

Banarbetarna vann Svensk Golf Garmin Tour
Spelplatsen för semifinalen var Långe Jan på Ekerum Resort Öland.

För när Leif Eriksson i vinnarlaget insåg att han inte kunde följa med sina lagkamrater till Marocko på grund av en tidigare inbokad semesterresa med familjen tyckte han att det kändes helt rätt att ge sin plats till Morgan Pettersson.

– Det var en fin gest och ett bra exempel på hur Svensk Golf Garmin Tour är ett event där sammanhållningen inte bara är bra i respektive lag utan även mellan de konkurrerande lagen, säger David Andersson, projektledare för touren.

David Andersson är även som helhet nöjd med den andra säsongen av den rikstäckande touren.

– Vår ambition när vi drog igång det här var att skapa ett roligt evenemang som gav mycket drag på de svenska golfklubbarna. Det gick bra år ett och har överträffat våra förväntningar och blivit ännu mer uppskattat i år. Nästan 500 lag har deltagit under hela säsongen och det har varit kul att se sprängfyllda startfält på i stort sett alla klubbar vi besökt, säger Andersson.

Kommer touren tillbaka nästa år?
– Det räknar jag med, vi har redan börjat planera för det. Nu har ju Svensk Golf Garmin Tour blivit en snackis runtom i Golfsverige, ett event man inte får missa i klubbens tävlingskalender och det vill vi fortsätta att bygga vidare på, säger David Andersson.


Text: Svensk Golf • 2017-09-11
ArtiklarEkerum Golf & Resort
Scroll to Top