5de4315f02efb

Artiklar

GreenQueens vs Tjejtouren

I det ena sällskapet är spelarna 22-39 år. I det andra är alla 40 plus. Nu möts GreenQueens och Tjejtouren i en golftävling.

Text: CM Hellsten • 2017-09-01 Uppdaterad 2019-12-12

GreenQueens och Tjejtouren är två olika nätverk som jobbar för att locka fler kvinnor till golfen och sedan få dem att stanna kvar inom sporten.
16 september arrangeras för första gången en gemensam tävling mellan GreenQueens och Tjejtouren.
Platsen är Kungsängen Queens.

Kvinnor – nu är det dags för Superstart

Hur kom ni på idén till den här tävlingen?
– Jag har jobbat i ett par år med att skapa Tjejtouren och få fler tjejer och kvinnor att spela mer golf på lite olika sätt. Våga prova slag, match, tävla och utvecklas som golfare, även om man har ett lite högre handicap. För oss är det också fantastiskt att få spela olika banor och att hitta golfkompisar utanför den egna klubben, säger Tjejtourens Susanne Graf.

GreenQueens vs Tjejtouren
Ambitionen är att den nya tävlingen ska locka fler kvinnor till golfen. Foto: Susanne Graf

Tjejtourens medlemmar är alla 40 plus. När Susanne Graf fick kontakt med GreenQueens, nätverket som riktar sig mot kvinnor 22-39 år, så bestämde de sig för att starta en gemensam tävling.
– Vi hoppas så klart att det här ska stimulera fler att uppleva all glädje och gemenskap som finns inom golfen och att 50/50-målet ska uppnås. Det här är en tävling som ska bli ett stort återkommande årligt evenemang.
– Golfen har så mycket att erbjuda men många tror att golfen bara är till för de som är jätteduktiga och eller lägger massor av timmar varenda vecka. Vi vill visa att golfen är lika rolig oavsett nivån på golfspelet, att det finns plats för alla oavsett ålder och hcp – vår yngsta deltagare är 22 och vår äldsta över 70, säger Susanne Graf.

Kvinnliga golfare kan söka medlemskap genom att klicka på länkarna: GreenQueens och Tjejtouren


Text: CM Hellsten • 2017-09-01
ArtiklarKungsängen GC
Scroll to Top