Artiklar

Golfarna samlade in 36 120 kronor för att hjälpa klubben

Klubbens vältermaskin gick sönder mitt under högsäsong. Då samlade golfarna in pengar till reparationen.

CM Hellsten • 2017-08-28

Arvika Golfklubb hade en besvärlig start på säsongen, greenerna drabbades av isbränna och kunde inte öppna förrän i början av juni.
Det skulle dock bli ännu värre.
Klubbens Christina Naucler Karlsson förklarar:
– Banarbetarna har lagt många timmar och hårt arbete för att få gräset att växa och få tillväxt som det ska vara. I mitten av juli hade greenerna hämtat sig och vi hade en bra spelyta att putta på. Under vår populära golfvecka gick vår välter i sönder, den maskin som plattar till gräset på greenen.

En annan del av Värmland

Det skulle kosta 37 000 kronor plus moms att reparera välten.
– Med sen säsongsöppning och större kostnader för inköp av gödsel, frö och kostnader för annat projekt med bevattningsanläggningen hade vi inte möjlighet reparera välten under 2017 – utan valde låna och prova en annan välter, förklarar Christina Naucler Karlsson.

Greenkeeperns galna tävlingsform – en succé

Några medlemmar bestämde sig då för att starta en Facebook-kampanj för att samla in pengar som skulle täcka reparationskostnaderna.
Inlägget delades, ett swishkonto startades och P4 Värmland uppm��rksammade insamlingen.
142 medlemmar och 44 icke medlemmar har satt in allt från 20 kronor till 500 kronor och i skrivande stund är insamlingen uppe i 36 120 kronor.
– Vi som jobbar med Arvika GK är mycket rörda och tacksamma över allas engagemang. Vilka fantastiska medlemmar och medmänniskor det finns runt om, säger Christina Naucler Karlsson.

Scroll to Top