SONY DSC

Artiklar

Rofylld rond – 10 minuter från centrala Göteborg

Bara tio minuter från Göteborg finner du golflugnet på Partille GK. 

Text: Svensk Golf • 2017-08-23 Uppdaterad 2019-12-12

PLUS & MINUS

Plus: Naturen. Om inte spelet fungerar kan du fokusera på den härliga omgivningen.

Minus: Var är bunkrarna? Närmast total avsaknad av fairwaybunkrar. De skulle rama in vissa hål på ett läckert sätt.

Laserkikaren säger 154 meter över vattnet på Partille GK:s 17:e. Vinden i ansiktet blir starkare för varje sekund som går medan greppet krampar om järnsexan.

Tre slag senare är bollen fortfarande torr men det känns som en lättnad att traska till 18:e tee och mötas av en bred och generös fairway där man kan släppa loss storbössan ordentligt.

Partille GK har många utmanande utslag – om du väljer att slå driver. Men för den som vill spela på säkerhet finns alla möjligheter att scora stabilt och bra här. Banan ligger som en liten oas i utkanten av Öjersjö, ett stort expansivt villaområde i Partille kommun, öster om Göteborg.

Banan invigdes 1988 men har sedan dess genomgått en del förändringar, bland annat har greenerna fått USGA-standard 2008, och inför de kommande åren planeras fler förändringar och förbättringar både när det gäller tees och greenområden.

Rofylld rond – 10 minuter från centrala Göteborg
VI MÖTTE: Patrik Skoog, klubbchef och före detta pro:
– Nyckeln på Partille är att ha en spelplan. Varje slag handlar om att skaffa sig en bra position inför nästa och inte så mycket om längd från tee. Sedan ombyggnaden av greenerna är det också viktigt att inte hamna på fel platå och därmed ge sig själv svåra förstaputtar eller chippar från fel lägen.

Det är goda tecken för en golfanläggning att man hela tiden utvärderar och utvecklar.
Själva banan är en relativt kuperad skogs- och parkbana med en ganska skön mix av korta luriga par fyror och mer utmanande hål.

Kruxet är oftast att hitta rätt linjer från tee då många av utslagen är ganska tajta och med luriga doglegs.

Nyckeln är som alltid en lite defensiv attityd från tee men hur roligt är det egentligen? Vill man kan man tjäna flera klubbor på att välja aggressiva linjer.

Klubben har genomgående en skön avslappnad atmosfär och trots att centrala Göteborg bara finns tio minuters bilväg härifrån är känslan att du befinner dig någonstans mitt ute i naturen. Och det gör du på den här parkbanan av klassiskt snitt. Visst saknas det iögonfallande fairwaybunkrar och andra inramande element överlag men vad gör det när du i ganska stor enskildhet verkligen kan fokusera på din golf, sällskapet och den underbara naturen runtom.

HÖJDARHÅLET

Hål 9, par 4. Längd: 382/334 meter:
Ett av banans längre par 4-hål och ett av de skönare. Det är visserligen närmast spikrakt men andas ändå vänsterskruvar. Fairway känns ganska smal från tee för att senare växa ut ju längre man slår. Smal entré till green som är svårträffad men rättvis.


Text: Svensk Golf • 2017-08-23
ArtiklarPartille GKSvenska golfbanor
Scroll to Top