Cleveland lanserar nu 3.0-versionen av sina Smart Sole-klubbor, puttar och chipklubba.

Artiklar

Wedge och chipper för den som behöver lite extra hjälp

Cleveland kallar sina Smart Sole 3.0 för "superspelförbättrande"

Text: Michael Åhman • 2017-08-03 Uppdaterad 2019-12-12

Cleveland, som härom dagen lanserade en wedge-serie för “84 procent av alla golfare”, visar nu också specialjärnen Smart Sole 3.0. De är avsedda för alla golfare som inte har tid att träna tillräckligt – eller för den som behöver lite extra mycket hjälp med spelet.

Med en extra bred sula i tre nivåer ska Smart Sole 3 Sandwedge vara extremt förlåtande, och göra det enklare att komma ur bunkern eller andra besvärliga lägen utanför green.

Genom att ge wedgen hela 58 grader loft ska bollen flyga högre för att få ett snabbare stopp på green, utan att behöva öppna klubbladet innan slaget.

Wedge och chipper för den som behöver lite extra hjälp
Wedgens sula i tre olika nivåer ska göra slagen enklare.

Smart Sole 3 Chipper har en sula som ska renare kontakt med bollen. Klubbans skaft är också mer upprätt för att ge rätt uppställning till bollen. Chippern har 42 graders loft.

Cleveland använder också något som kallas “feel balancing technology”. Genom att flytta vikt från klubbans hosel till tån har man flyttat tyngdpunkten närmare mitten på klubbladet. Det ska öka känslan vid bollträffen.

Båda klubborna finns vänster/höger, utom damversionen som bara finns för högerspelare. Den officiella lanseringen av klubborna sker den 15 september.

Wedge och chipper för den som behöver lite extra hjälp
Chippern har 48 graders loft.

Cleveland lanserar wedgar för ”84 procent av alla golfare”


Text: Michael Åhman • 2017-08-03
ArtiklarUtrustningWedgar
Scroll to Top