5de43954b961f

Artiklar

”Fantastiskt att få träffa Henrik”

Det blev en lyckad premiär för Henrik Stensons nya handigolfläger på Barsebäck G&CC.

Text: Oskar Åsgård • 2017-07-07 Uppdaterad 2019-12-12

Bollen klättrar i en bestämd och kraftfull båge upp mot en sommarblå himmel. Matilda Jonssons drive är imponerande. Den första att berömma den nyblivna SM-guldvinnaren är Henrik Stenson, som står strax bakom och iakttar Jonsson och de andra deltagarna i Henrik Stenson Handicamp.

– Ja, det var roligt att han tyckte det. Det är helt fantastiskt att få träffa Henrik och se honom slå. Och att träna med honom, jag fick bra hjälp med chippningen alldeles nyss, säger Jonsson till Svensk Golf.

"Jag har fått höra att jag är dum och annorlunda"

Det var gott om storögda miner under fredagsförmiddagen när Henrik Stenson välkomnade Sveriges bästa handigolfare till Barsebäck Golf & Country Club. Det nyinstiftade lägret är dels ett led i ett mångårigt samarbete mellan Henrik Stenson Foundation och handigolfen i Sverige, dels ett resultat av Stensons majorseger ifjol eftersom R&A nu har engagerat sig.

– Det är jättekul att få träffa spelarna och ser hur dem löser det. Hur otroligt duktiga de är. När vi pratar om glädjen med att spela golf så är den ännu större hos handigolfarna. Att bara se möjligheter och inte hinder är fantastiskt och något jag tror att vi alla kan lära oss av, säger Stenson.

Även världssjuan fick sig en lektion, när han provade enarmade Marcus Malos sätt att spela golf – svingandes enbart med vänsterarmen.
– Jag var riktigt nöjd med min järnsjua med vänstern. Jag var väl bara 25 meter kortare… Den var ju rak i alla fall, säger Stenson med ett leende.

”Fantastiskt att få träffa Henrik”
Foto: Lina Hoof
Henrik Stenson bjuder lägerdeltagarna på sina bästa puttövningar.

Senare på fredagseftermiddagen samlas både deltagarna på handigolflägret och deltagarna i nystartade juniortävlingen Stenson Sunesson Junior Challenge. Då får de chansen att lära av både Henrik Stenson och hans tidigare caddie Fanny Sunesson.

– Det var jag som hade idén att ha en juniortävling och jag surrade lite med Henrik och vi sa att det skulle vara kul att göra något ihop, säger Fanny Sunesson på fredagens pressträff.
– Vi var ett bra team tillsammans på banan i fem års tid och det är klart att vi ska kunna ordna en bra juniortävling då också. Vi började våra karriärer som juniorspelare, sen blev Fanny caddie och jag spelare, fortsätter Stenson.

Matilda Jonsson försvarade SM-guldet

Förhoppningen från Stenson och Sunesson är att kunna inspirera och dela med sig av lärdomar från varsin lång karriär innanför tourrepen.

– Det är väldigt kul att kunna dela med oss av våra erfarenheter. Nu på morgonen har jag träffat många av juniorerna och verkligen pushat för att de ska ställa frågor till oss. Juniorerna är vår framtid så det är jättekul att ha dragit igång den här tävlingen, säger Sunesson.
– Ja, det är jättekul att kunna göra det här tillsammans, att ge tillbaka och se glädjen i ögonen på juniorerna när de kommer hit och spelar in, flikar Stenson in.

Under fredagens inspelsvarv passade Stenson och Sunesson på att kolla hur det gick för några av grupperna.

Se klippet här: 

För de 78 spelarna i Stenson Sunesson Junior Challenge blir det sedan skarpt läge på en tourpreparerad Masters Course på Barsebäck, medan handigolflägret rundas av på lördagen.

Utan tvekan lämnar många juniorer Barsebäck med en stor portion extra inspiration i bagaget efter helgen.

”Fantastiskt att få träffa Henrik”
Foto: Lina Hoof
Henrik Stenson på drivingrangen, som imponerad åskådare.

Text: Oskar Åsgård • 2017-07-07
ArtiklarBarsebäck G&CCHandigolfHenrik StensonMatilda Jonsson
Scroll to Top