5de43a7a0e087

Skapa din alldeles egen Europatour!

Svensk Golf guidar dig till fyra stopp på tourschemat 2017 som alla är värda en omväg på Europasemestern.

Text: Johan Lindberg • 2017-06-30 Uppdaterad 2020-03-26

NORDIRLAND
Portstewart Golf Club 
Greenfee:
1 600 kronor.
På en total landyta om bara 14  000 kvadratkilometer ryms 94 golfbanor. Med tanke på det är det kanske inte helt förvånande att Nordirland fostrat så många världsspelare. Den just nu främste av dem, Rory McIlroy, står genom sin välgörenhetsstiftelse Rory Foundation värd för Irish Open på Portstewart. Strandbanan är en lika utmanande som njutbar pärla som öppnade för spel 1990 och vars första nio mycket väl kan vara de tjusigaste du spelar i sommar. (Hinner du med Royal Portrush och Royal County Down på samma tripp har du betat av ytterligare två riktigt vassa linksbanor som också stått värd för tourtävlingar genom åren).

SCHWEIZ
Crans-sur-Sierre
Greenfee:
1 000 kronor.
So long, Farewell, auf Wiedersehen, adieu. När du väl tagit dig till Crans-sur-Sierre är det stor risk att du aldrig återvänder.
1 500 meter ovanför Rhendalen med utsikt över både Matterhorn och Mont Blanc ligger banan som får vem som helst att börja nynna Sound of Music-klassiker. Crans-sur-Sierre-banan fick ett rejält ansiktslyft 1995 av Seve Ballesteros, som också gett sitt namn åt en slinga med minst lika stark utstrålning som majorsegraren själv. Den höga höjden innebär visserligen att det är lite tuffare att knalla runt 18 hål, men andra sidan av det myntet är att bollarna flyger längre också. Mer än 40 Europatourtävlingar har gått av stapeln här sedan 1972. Vi har oerhört lätt att förstå varför spelarna alltid ser fram emot den här veckan i tourkalendern.

DANMARK
Himmerland
Greenfee:
570 kronor
Femton mil norr om Legoland ligger ett annat land som kanske inte är lika högt upp på barnens önskelista men som gör Jylland till ett hett resmål i sommar. På Himmerland Golf & Spa Resort avgörs för fjärde året i följd ET-tävlingen Made in Denmark, där Thomas Pieters är regerande mästare. Medan du njuter av den påkostat renoverade Backtee Course så finns faktiskt något för barnen här också, då anläggningen har en pool med upplyst vattenrutschbana och även rymmer en bowlingbana.

ENGLAND
Royal Birkdale
Greenfee:
2 300 kronor.
Det är ingen slump att Royal Birkdale arrangerat fler mästerskap än någon annan bana i världen sedan andra världskriget. Utmaningsgraden känns av direkt med ett drygt 400 meter långt par 4-hål där inkräktande sanddyner ställer precisionskrav på såväl utslag som inspel. Därefter fortsätter färden vidare ut bland, emellanåt riktigt resliga, dynformationer och du får en bra smak av vad linksgolf handlar om. Tredje helgen i juli anländer Henrik Stenson hit för att försvara sin titel i The Open. Just den veckan kan det vara svårt att få en starttid, men i övrigt är gäster varmt välkomna.


Text: Johan Lindberg • 2017-06-30
ArtiklarBanor & resorDanmarkEnglandEuropaLinksNordirlandSchweizWeekend
Rulla till toppen