5de43b370fac5

Din guide till midnattsgolfen

Vill du ha nåt extra på golfbanan? Vad passar bättre än att spela banorna norr om polcirkeln!

Text: Karin Klarström • 2017-06-29 Uppdaterad 2019-12-12

Du får en unik upplevelse – och möjligen sömnlösa nätter. Till och med den 14 juli råder midnattssol i Kiruna, vilket betyder att solen aldrig går ned. Det betyder också att det finns gott om tid för att spela golf utan att behöva stressa över fallande mörker. Spela så länge du vill och orkar!  Här är din guide till sommarens ljusaste ronder, var och en med sin unika inramning. 

Björkliden golf
Antal hål: 9.

bjorkliden.com/golf
Längst norrut av de svenska golfbanorna ligger Björkliden, en spektakulär niohålare där du får njuta av rejält pulspåslag – både av fysisk ansträngning och den magiska vyn mot Lapporten. Här är det bärbag som gäller. En av höjdpunkterna är hål 7, par trean med en fallhöjd på 70 meter ned mot greenen. Banan öppnar normalt i början av juni.

Gällivare-Malmbergets GK
Antal hål: 18.

gmgk.se
Sveriges och EU:s nordligaste 18-hålsbana. I år fyller klubben 50 år och 18-hålsbanan firar 25-årsjubileum. Banan är smal och utmanande, men hålen är inte särskilt långa så här tjänar du på att ha siktet rätt inställt. Inför året har det gallrats för att få in mer ljus.

Din guide till midnattsgolfen
Gällivare-Malmbergets GK.

Kiruna GK
Antal hål: 9.

kirunagolfklubb.se
Passa på att spela banan innan den måste byggas om under nästa säsong när staden flyttas. Niohålaren bjuder på långa och utmanande golfhål och är som bäst sent på sommaren. Men känslan att spela golf i midnattssol är svårslagen.

Nya Europavägen klyver golfbanan i mitten

Porjus GK
Antal hål: 9 (18 tees).

porjusgk.se
Här spelar du golf inne i kraftbyggarland, omgiven av kraftstationens ställverk. Det är en tuff utmaning med smala fairways och spel över en älvfåra. Efter den här upplevelsen känns annat enkelt! Banan har konstgräsgreener. 

Din guide till midnattsgolfen
Tureholms nya GK.

Tureholms nya GK
Antal hål: 9.

tureholmsnyagolfklubb.se
I Övertorneå, intill finska gränsen ligger den här niohålsbanan, som fått nytt liv efter ägarbyte. Just nu byggs nytt klubbhus och det ska byggas ytterligare nio utslagsplatser för att banan ska kunna spelas som 18 hål.

HIO mitt i natten – på par 4-hål

FINLAND: 
Rovaniemi GK, Levi Golf.

NORGE:
Mo i Rana GK, Bodø GK, Salten GK, Lofoten GK, Narvik GK, Vesterålen GK, Hinnøy GK, Ibestad GK, Harstad GK, Midt-Troms GK, Høken GK, Tromsø GK, Karasjok GK, Alta GK, Kirkenes GK, North Cape GC, Varanger GK, Hammerfest og Kvalsund GK.


Text: Karin Klarström • 2017-06-29
ArtiklarBjörklidenGällivare-Malmbergets GKKiruna GKPorjus GKSvenska golfbanorTureholms nya GK
Rulla till toppen