Artiklar

Berömd golffotograf ställer ut i Halmstad

Du ser många av Jacob Sjömans vackra golfbanebilder i Svensk Golf och Svenskgolf.se. Nu ställer han ut i Golfhuvudstaden.

Av CM Hellsten • 2017-06-29

Fotografen Jacob Sjöman är en flitig medarbetare i Svensk Golf, Svenskgolf.se och Golf Digest och ofta är det fina banbilder som du kan njuta av.
När Golf Digest i nummer 7/2016 listade Nordens 100 bästa banor var flera av bilderna tagna av just Jacob Sjöman.
55 av banorna från Nordenrankingen var svenska.
I mars kom Jacob Sjömans nya bok ut. Den har fått titeln ”Sveriges bästa och vackraste golfbanor” och urvalet sträcker från Falsterbo i söder till Björkliden i norr.

Nu kommer boken om Sveriges bästa och vackraste golfbanor

Berömd golffotograf ställer ut i Halmstad
Foto: Privat
Jacob Sjöman ställer ut i Halmstad.

7 juli invigs Jacob Sjömans fotoutställning ”Halmstad möter världen”, en unik utställning som görs i samarbete med golfklubbarna i Golfhuvudstaden.
– Att få visa mina golfbilder från utlandet i ett sammanhang där de möter åtta golfbanor från Halmstad känns fantastiskt. Halmstad är en väldigt stark golfregion som jag själv fått möjlighet att uppleva många gånger genom åren. Det känns därför spännande att göra detta projekt just här, säger Jacob Sjöman.

I ”Halmstad möter världen” har Jacob Sjöman fotograferat Golfhuvudstadens samtliga åtta golfbanor och därtill adderar han några av sina absolut bästa verk från världens banor och skapar ett spännande samspel av bilder.  
– Det känns fantastiskt roligt att en av världens mest ansedda golffotografer ställer ut i Halmstad. Det är jätteroligt att alla våra golfklubbar har valt att tacka ja och vara en del av utställningen. Vi ser med förväntan fram emot slutresultatet och hoppas att såväl Halmstadbor som våra besökare tar tillfället i akt och besöker ”Halmstad möter världen” i sommar, säger Camilla Axelsson, projektledare Golfhuvudstaden.

För den som vill se bilderna kan man, utan kostnad, besöka utställningen på Tylebäck Hotell & Konferens från och med den 8 juli fram till och med 17 september. 

Scroll to Top