Artiklar

Golfklubben fick donation på 6 miljoner kronor

Två privatpersoner har donerat 6 miljoner kronor till klubben som nu kan bygga nytt klubbhus.

CM Hellsten • 2017-06-28

Ingvar och Katarina Backhamre har återvänt till Sverige efter många och mycket framgångsrika år i USA.
Väl hemma i Blekinge igen bestämde sig duon för att de vill vara med och bidra ekonomiskt till Karlshamns Golfklubb.
Nu har Ingvar och Katarina Backhamre donerat 6 miljoner kronor till klubben.

Anders Sjöholm är ordförande i Karlshamns GK. 
Vad betyder det för klubben att få en donation på 6 miljoner kronor?
– Karlshamns Golfklubb har en 36-hålsanläggning av hög klass och vi har under lång tid jobbat med att få ihop en finansiering av ett klubbhus som matchar anläggningens standard i övrigt. Jag tror alla som engagerat sig i finansieringsfrågor inom golfen håller med om att det är svårt. Den här donationen innebär att klubben kan gå in med en större del i eget kapital och det förändrar allt och gör det omöjliga möjligt, säger Anders Sjöholm till svenskgolf.se/wp.

Här har juniorerna 30 procents rabatt i restaurangen

Var donationen något som klubben hade förväntat sig?
– Vi har under en längre tid haft en mycket god relation till våra donatorer och de har tidigare hjälpt oss med generösa bidrag till punktinsatser för att ytterligare höja kvaliteten på våra banor. En donation av den här storleken är naturligtvis inget man kan förvänta sig – men det är en mycket positiv överraskning.

Agne sänkte sig – som 89-åring

Vad ska pengarna användas till?
– Pengarna utgör ett betydande bidrag till byggnation av en ny klubbhusanläggning som ritas av en internationellt erkänd arkitekt Sven Gustafsson på White Arkitekter. Skisserna ser mycket spännande ut och det nya klubbhuset kommer att bli en fantastisk byggnad på ett perfekt läge vid vår anläggning. Vi är också glada att Karlshamns kommun ser vår anläggning som viktig för fortsatt utveckling av näringsliv-, frilufts- och fritidsaktiviteter i kommunen inklusive vår omfattande ungdomsverksamhet och därför har för avsikt att gå in och medfinansiera nybyggnationen. 

Scroll to Top