Artiklar

Otäck olycka – bil kraschade vid golfbana

På Fors Golf skedde en bilolycka under torsdagskvällen. Föraren omkom efter att ha kraschat in på golfbanan.

Jesper Johansson • 2017-06-22

Under torsdagskvällen kraschade en bil utanför Fors Golfs nionde hål utmed Nynäsvägen söder om Stockholm. Enligt rapporter från bland annat Aftonbladet handlade det om två bilar som i hög hastighet tävlade mot varandra när olyckan var framme.

En av bilarna krockade in en tredje bil när den i en våldsam fart slungades upp i närheten av golfbanans område.
Passageraren är allvarligt skadad medan föraren omkom av sina skador.
Stämningen på Fors Golf dagen efter är dämpad.
– Det kom en gäst springandes mot klubbhuset och skrek att vi skulle ta fram en brandsläckare och en golfbil, säger Carolina Nyman som jobbar på klubben.
– Sedan åkte vi ut till hål nio och då är det redan gäster och medlemmar som sprungit fram för att hjälpa till. 

Bilen var totalkvaddad och golfarna som samlats kring olycksplatsen hade lyckats få ut passageraren ur bilen. Snabbt därefter kom ambulanshelikopter och brandkår.
– Det som hänt är väldigt obehagligt och vi är lite skärrade. Det är tragisk med dödsfallet men tur att inte ännu fler skadades, säger Nyman. 

Trots att fordonet inte kom in på banan var bildelar ute i fairway. Det är nu bortplockat, men viltstängslet som går längs vänstersidan är fortsatt förstört.

Fors Golf talade med brandkåren som var på plats, och de rekommenderades att ordna en stödgrupp för spelare som närvarat vid olyckan eller av någon annan anledning behöver prata om det som skedde.
– Vi kommer också att kontakta de som vi vet var på plats. Vi kommer att erbjuda en möjlighet att prata med någon om det som skett, säger Carolina Nyman.

Hur många spelare var där?
– Det är svårt att säga. Men jag uppskattar det till ett 30-tal.

Klubben är i dag öppen som vanligt och bildelarna är borta från det nionde hålet på golfbanan.
– Vi kör på som vanligt men erbjuder hjälp för de som vill prata med någon om olyckan. Spelarna som var där på kvällen var väldigt handlingskraftiga och gjorde det de kunde, säger Nyman.

Scroll to Top