5de43c5011412

Artiklar

Klart: Tre nya år med Annika Sörenstams tävling

Nu är det klart att Annika Invitational Europe fortsätter även de tre kommande åren.

Text: CM Hellsten • 2017-06-19 Uppdaterad 2017-06-19

18-20 augusti är det dags för Europa att möta USA i Solheim Cup på Des Moines G&CC. Annika Sörenstam är kapten för det europeiska laget och presenterade på måndagen Maria (Hjorth) McBride som sin vice-kapten.

Just nu befinner sig Sörenstam på Halmstad GK där Annika Invitational Europe arrangeras 20-22 juni.
Där gör de 78 främsta damjuniorerna under 18 år upp och i potten finns ett wild card till Ladies European Tour-tävlingen ISPS Handa Ladies European Masters i Tyskland 7-9 september.

Sörenstam anordnar tävling i Halmstad

– De här tjejerna är otroligt duktiga och bra ambassadörer för sporten. Det är nästa generation. Mitt mål är att inspirera så många tjejer som möjligt. Vi har redan diskussioner om andra Annika Invitational runt om i världen, säger Annika Sörenstam på presskonferensen inför AIE.

Det här är sjätte året i rad som Annika Invitational Europe spelas på svensk mark.
Under måndagen blev det klart att tävlingen fortsätter ytterligare tre år.
Annika Sörenstam och Anders Dalered, Svenska Golfförbundets marknadschef, signerade det nya avtalet på plats i Halmstad.

Klart: Tre nya år med Annika Sörenstams tävling
Foto: Göran Söderqvist
SGF:s Anders Dalered, Annika Sörenstam och det nya avtalet.

– Det här är mitt sätt att ge tillbaka. Jag ser verkligen fram emot den här fortsättningen. Det är kul att vara tillbaka hemma i Sverige och att se hur den här tävlingen kommit till en helt ny nivå. Den blir bara bättre och bättre, säger Annika Sörenstam.

Parallellt med Annika Invitational Europe arrangeras Annika Cup som är ett kombinerat tränings- och tävlingsläger för Sveriges tolv mest lovande damspelare i åldern mellan 12 och 15 år.

Se filmen om Annika Invitational Europe: 


Text: CM Hellsten • 2017-06-19
ArtiklarAnnika SörenstamNyheter
Scroll to Top