5de43c6169ab9

Artiklar

Barngolfen samlade in två miljoner kronor

Golftävlingen arrangeras för att samla in pengar till Drottning Silvias barn- och ungdomssjukhus i Göteborg.

Text: CM Hellsten • 2017-06-19 Uppdaterad 2017-06-19

Det har precis blivit klart att Hills Golf & Sports Club ska arrangera den svenska European Tour-tävlingen Nordea Masters 2018.
Anläggningen i Mölndal söder om Göteborg står även värd för Barngolfen, som är Sveriges största välgörenhetsgolftävling.
Barngolfen samlar in pengar till Drottning Silvias barn- och ungdomssjukhus i Göteborg.

I anslutning till golftävlingen arrangerades en auktion där deltagarna kunde lägga bud på 13 olika objekt, bland annat samlarboxen “Abba The Vinyl Collection” som signerats av de fyra Abba-medlemmarna.
Den ropades in för 60 000 kronor.
Auktionen gav 289 000 kronor.

Hela Barngolfen samlade in drygt två miljoner kronor.
– Vi är mycket nöjda med årets resultat, som är i nivå med våra ambitioner och mål. Glädjande nog har också publiciteten kring Barngolfen varit rekordstor i år, vilket givetvis är viktigt för att öka kännedomen om stiftelsen och dess arbete. Även om insamlingar och aktiviteter pågår hela året så är ändå tävlingen på Hills vår enskilt största aktivitet och därför av extra stor vikt, säger Jenny Jernberg, insamlings- och kommunikationsansvarig på stiftelsen.  

I startfältet fanns golfprofiler som Helen Alfredsson, Lina Boqvist, Johan Carlsson, Johan Edfors, Carin Koch, Joel Sjöholm, Fanny Sunesson och Linda Wessberg med flera samt andra profilerade idrottare och artister.
– Jag tycker det är fantastiskt att barnen kan komma hit och få något annat att tänka på en stund. Det är andra året som vi är med och vi sätter verkligen stort värde på den här dagen. Det bästa min son vet är Melodifestivalen och Let´s Dance, så ni kan tänka er vad det betyder att han nu har fått träffa några av sina idoler i verkligheten, säger en förälder som fanns på plats. 


Text: CM Hellsten • 2017-06-19
ArtiklarHills Golf & Sports ClubSvenska golfbanor
Scroll to Top