Golf Business Forum – Day 2

Artiklar

Sörenstam anordnar tävling i Halmstad

På Halmstad GK ska Europas 78 bästa damjuniorer göra upp om prestigefyllda ANNIKA Invitational Europe. Världsstjärnan kommer att vara på plats under veckan.

Text: Jesper Johansson • 2017-06-08 Uppdaterad 2017-06-08

För sjätte året i rad anordnas ANNIKA Invitational Europe i Sverige. I år är det Halmstad Golfklubb som är spelplatsen för tävlingen där de 78 bästa europeiska damjuniorerna ska göra upp.

Tävlingen spelas 20–22 juni, och för att delta måste man vara under 18 år gammal.

I anslutning till tävlingen anordnas också ANNIKA Cup, vilket är ett kombinerat tränings- och tävlingsläger för Sveriges tolv mest lovande damspelare i åldern mellan 12 och 15 år.
– Halmstad och Halmstad Golfklubb framkallar många fina minnen, både från min tid som juniorspelare och från Solheim Cup. Det var en av de tuffaste tävlingarna jag spelat under min karriär, bland annat beroende på väderförhållandena, säger Annika Sörenstam i ett pressmeddelande.

För en seger i Sörenstams tävling får man en startplats i Ladies European Tour-tävlingen ISPS Handa Ladies European Masters i Tyskland 7–9 september. Dessutom belönas de bästa spelarna av rankingpoäng till Ping Junior Solheim Cup, som avgörs dagarna före Solheim Cup. 


Text: Jesper Johansson • 2017-06-08
ArtiklarAnnika Sörenstam
Scroll to Top