5de43f038fa97

Artiklar

Fem publiktips till Nordea Masters på Barsebäck

Ska du besöka Nordea Masters på Barsebäck? Här är fem tips till golffesten.

Text: Johan Lindberg • 2017-06-02 Uppdaterad 2017-06-02

NYCKELN TILL FRAMGÅNG
– Starten är tuff. Det har jag alltid tyckt. Många banor har en svår öppning och man föredrar ju när det är en bred fairway där man bara kan lägga ut bollen och komma igång. Men här gäller det att vara på från början. Tvåan är väl lite av ett birdiehål men både ettan, trean och fyran kan ställa till det. Är man på par efter fyran så är man med. Efter det blir det fler birdielägen, säger Caroline Hedwall. 

HÄR AVGÖRS DET
– Kan man komma in första nio några slag under par har man en bra chans. Egentligen kan man tappa lite slag ända fram till tolvan och sedan jobba sig tillbaka in i scoren sista sex. Det kan hända mycket på 18:e, där kommer det att avgöras.

3 nyckelhål i Nordea Masters

PUBLIKHÅLEN
– Som publik ska man absolut sätta sig vid 8:an. En par 3:a som är fint inramad och det finns gott om läktarplatser. Blåser det så spelas det ganska tufft. Vill man se fräcka långa slag ska man ställa sig vid 12:an. Killarna kan slå ut och sen dra över träden på andra slaget. Sedan är det häftigt att följa med på de smala skogshålen där det blir korridorer med publik på bägge sidor om fairway. 

BÄSTA PUBLIKDAGEN
Golftävlingar avgörs på helgerna. Men för att vara helt säker att få se sin favoritspelare är fredag eftermiddag ett hett tips. 

BURGARE OCH AFTER GOLF
Arrangören Lagardère har alltid lagt mycket krut på att det ska vara kul att komma till Nordea Masters – oavsett om du är på plats som spelare eller publik. I år finns hela 45 olika utställare på plats.

Man kommer att kunna spela hål 8 i en simulator, köra elmoped och elcykel, lyssna på spelarintervjuer från en stor scen och – inte minst dricka och äta gott. Hamburgerprofilen Johan Jureskog finns på plats och grillar burgare.

Nytt för i år är att det under onsdagen kommer att finnas en diskjockey på plats vid drivingrangen och ute på hål 8 samt att man på fredag eftermiddag ställer till med After Golf i Masters Village när alla spelare kommit in.


Text: Johan Lindberg • 2017-06-02
ArtiklarNordea Masters
Scroll to Top