5de43f8b0bf82

Artiklar

Stenson delade ut pris till Årets handigolfare

Henrik Stenson har delat ut två stipendier till talangfulla handigolfare. Priset delades ut i samband med veckans Nordea Masters.

Text: Jesper Johansson • 2017-05-30 Uppdaterad 2017-05-30

I samband med en presskonferens inför veckans Nordea Masters delade Henrik Stenson ut stipendier till två svenska handigolfare. Årets handigolfare delade Henrik Stenson ut för första gången sedan 2014, och från och med i år finns ytterligare ett stipendium: Årets handigolfare – utveckling.

Det sistnämnda priset fick Matilda Jonsson, från Karlstad GK, motta.
Årets handigolfare – prestation mottogs av Rasmus Sia, från Idrefjällens GK. 

Så här sa Henrik Stenson i samband med prisutdelningen enligt Svenska Golfförbundet:
– Som jag sagt många gånger tidigare, jag ser glädjen och möjligheterna de får genom golfen för att utvecklas både som spelare och personer. De har så mycket kul och det är fantastiskt att få vara en del i det. Man önskar att man själv hade tyckt att det varit lika kul alla gånger.

För Matilda Jonsson var det speciellt att att träffa Henrik Stenson.
– Henrik Stenson är den stora idolen, så det betyder jättemycket. Stipendiet kommer att gå till min golfsatsning så det känns bra. Och så var det jättekul att träffa Henrik Stenson igen. Jag gjorde det även förra Nordea Masters.

 

"Jag har fått höra att jag är dum och annorlunda"

Rasmus Lia var lika glad som Jonsson:
– Det känns oerhört stort och jag är väldigt stolt över att få motta detta stipendium av Stenson. Det känns väldigt motiverande att träna framöver och satsa på golfen.

Stipendiet innebär att de båda golfarna får 25 000 kronor vardera.
Men det är inte allt.
Både Rasmus Sia och Matilda Jonsson kommer att delta i den första upplagan av Henrik Stenson Handicamp, ett läger för handigolfare, på Barsebäck G&CC i början av juli. Där kommer Lia och Jonsson tillsammans med ytterligare tio handigolfare att träna och inspireras av Henrik Stenson och hans tidigare caddie, Fanny Sunesson. 


Text: Jesper Johansson • 2017-05-30
ArtiklarHandigolfHenrik Stenson
Scroll to Top