Getting their morning exercise

Ny studie: Golf förlänger livet

Att spela golf förlänger livet. Det menar brittiska MacMillian Support, som publicerat en ny studie.

Text: • 2017-05-30 Uppdaterad 2017-05-30

En ny studie som genomförts av britiska Macmillian Cancer Support visar på att golf skapar positiva effekter på hälsan. De menar att den fysiska hälsobalansen när man spelar golf utan caddie eller vagn ofta förbises.

 

 

 

 

Golfklubbar samarbetar för att ge avdragsgill friskvård

Macmillan Cancer Support menar att en person går cirka en mil per golfrunda och tar från 11 245 till 16 667 steg. Och enligt British Journal of Sports Medicine förbränner man cirka 1 500 kalorier – men då förutsätts att man använder bärbag.

I artikeln nämner man att en genomsnittlig runda på cirka fyra timmar (240 minuter) räcker för att du som golfare och vuxen ska få tillräckligt med aktivitet för en hel vecka. Detta överstiger det brittiska hälsoinstitutets rekommendation, som är 150 minuter.  

Vanligaste frågorna om friskvårdsbidraget

Macmillan Cancer Support släppte informationen före en insamlingshändelse som heter Longest Day Challenge som innebär att man den 21 juni uppmuntrar golfare i England att spela fyra golfrundor under 16 timmar under en av årets ljusaste dagar. Man nämner också att promenader är bra för kroppen, vilket medför att golf är något som kan utföras upp i hög ålder då kroppen inte utsätts för negativ påfrestning.


Text: • 2017-05-30
ArtiklarFriskvårdsbidraget
Rulla till toppen