Businessmen and women are using mobile and touch smart phone

Artiklar

Ökade antalet medlemmar – via telefon

Det var mitt i "golfkrisen" och Kils GK kände verkligen av den. Klubben var på väg åt fel håll i medlemsantal och närmade sig den nedre gränsen för vad man klarade av. Då bestämde sig styrelsen för att fatta telefonen.

Text: Martin Strömberg • 2017-05-24

Värmländska Kils GK är en av alla de mindre landsbygdsklubbar som bygger sin verksamhet på närhet, klubbkänsla, stolthet och sociala värden.
Ordföranden Tage Nordkvist är en av dem som tog upp telefonen när det var på väg att bli riktig kris.
– Det enkla är ju ofta det sköna och vi har ringt massor. Det är bara att gå till sig själv och alla har ett behov av att bli sedda, det har varit A och O för oss. Det är skillnad att få ett personligt samtal och många som vi ringt blev så oerhört tacksamma när de märkte att vi verkligen tog oss tid att ringa och höra hur de haft det när de besökt oss på klubben, av vilken anledning det än må vara.

En annan del av Värmland

De ringde alla som varit på nybörjarkurser och de köpte en tjänst av posten som delade ut ett personligt brev till alla som var nya. Under de fyra år som följde har de haft över 700 nybörjare som testat spelet ute på Kils Golfklubb, fantastiska siffror för en kommun med drygt 10 000 invånare.
– Vi är väldigt måna om att ha många medlemmar i närområdet och att se alla. Jag försöker att prata med så många som möjligt ute på klubben och nya medlemmar framförallt. Jag har en lång bakgrund som lärare och det är samma sak som i ett klassrum, alla har ett behov av att bli sedda.

Ökade antalet medlemmar  – via telefon
Kils GK:s ordförande Tage Nordkvist.

Jenny Gladh började spela golf på Kils GK 2015 och hon är en av dem som klubben har fått fast i golfens underbara värld.
Hon hade inga förväntningar alls på att bli biten utan gick en nybörjarkurs med ett kompisgäng som drog med henne.
– Vi blev otroligt väl mottagna av alla på klubben och trots att det var sommarens värsta dag med regn och blåst så blev jag helt fast direkt. Och det är klart att hur man blir behandlad som ny är jätteviktigt för hur kul man tycker att det är och om man ska komma tillbaks överhuvudtaget, säger Gladh.

Av de 700 som testat på golf på Kils GK har runt hälften blivit kvar i klubben och klubben har ökat antalet medlemmar från 500 till 837 på fyra år. Detta till stor del med så enkla hjälpmedel som ett leende och en telefon.
– Ett samtal betyder så mycket och jag återkommer till telefonen hela tiden. Vi använder telefonen till det som den ursprungligen var avsedd för, att prata i, säger Nordkvist.

För Kils GK ser framtiden plötsligt betydligt ljusare ut. Men Tage Nordkvist tänker inte sluta att ringa för det.
Det kommer ju hela tiden nya medlemmar.

MEDLEMSVÅRD PÅ KILS GK:

Därför gjordes satsningen: Klubben ville få fler medlemmar och bli starkare

Då startade den: 2013.

Så såg det ut då: Sviktande medlemssiffror och drygt 500 medlemmar

Så ser det ut idag: Klubben har 837 medlemmar och växer. 

Så gjorde man: Bestämde sig för att uppmärksamma alla som besökte klubben och ringde alla nybörjare för att höra hur de haft det vid sitt första besök.


Text: Martin Strömberg • 2017-05-24
ArtiklarKils GKSvenska golfbanor
Scroll to Top