5de4415c036b8

Artiklar

Skånes första par 6-hål

Hinton Golf Club har byggt om Sofiedalsbanan. Nu finns det ett par 6-hål på slingan.

Text: CM Hellsten • 2017-05-18
Skånes första par 6-hål
Det nya par 6-hålet på Sofiedalsbanan.

Hinton GC i Malmö driver 18-hålsanläggningarna Kvarnby, Rönnebäck och Sofiedal. Under vintern har Sofiedalsbanan byggts om för att få bättre utnyttjande av banan.
Johan Hinton förklarar:
– Tidigare kom golfarna inte förbi klubbhuset efter 9 hål då greenen låg 400 meter från klubbhuset och där fanns en kiosk som var svår att hålla bra öppettider i.

Hål 9 var ett par 5 hål som nu har förvandlats till två par 4:or så att nians green bara är 100 meter från klubbhuset och närmare restaurangen för en halvtidsfika.
– Hål 10 ligger nu mellan green på hål 9 och 18 och greenen är den gamla greenen på hål 9. Vi fick ett hål för mycket på inrundan vilket ledde till att vi gjorde om hål 16 och 17 till ett par 6, säger Johan Hinton på Hinton GC.

Kolla in: Ett hål med par 2 (!)

Vad tror du responsen blir på par 6-hålet?
– Banans nya slinga med dessa ändringar och skapandet av Skånes första par 6-hål tror vi kommer att intressera en del nya gäster, som både vill spela banan efter ombyggnaden men också för att prova att spela just ett par 6.

Hur mycket har ombyggnationen kostat?
– Cirka en miljon kronor. Med denna förändring tror vi också att fördelningen av spelet på våra tre banor fördelas bättre bland medlemmarna.


Text: CM Hellsten • 2017-05-18
ArtiklarHintons GolfSvenska banor
Scroll to Top