5de44142b34d4

Artiklar

Connerys caddie: “Jag sa väl något idiotiskt om att slå långt och rakt”

1982 besökte James Bond-legendaren Sean Connery Ljungskile för att spela en rond på Lyckorna GK.

Text: CM Hellsten • 2017-05-18 Uppdaterad 2017-05-18

Hollywoodikonen och James Bond-skådisen Sean Connery föddes 1930 i Edinburgh. Skottens stora passion för golf startade i samband med inspelningen av Bondfilmen Goldfinger som bjuder på en klassisk golfscen.
– Jag hade aldrig någon längtan att spela golf, trots att jag växte upp i Skottland och i närheten av Bruntsfield Links som är en av världens äldsta banor. Det var inte förrän jag började ta lektioner inför Goldfingerfilmen som jag föll för sporten, skriver Sean Connery i sina memoarer enligt The Telegraph.

Tidningen Bohuslänningen har grävt i sitt arkiv i samband med att Lyckorna GK firar sitt 50-årsjubileum och hittat sköna bilder på när den då åttahandicapparen Sean Connery besökte banan i Ljungskile 1982.
Bohuslänningen skriver att det var en privat fest i Stenungsund som lockade Sean Connery till Sverige och under rundan hade han sällskap av formel 1-föraren James Hunt och boxningslegendaren Ingemar Johansson.

Sean Connery hade en lokal caddie under ronden – Lyckorna-medlemmen Anders Hansen som då var 14 år.
– Jag såg att en i gänget saknade caddie, så jag frågade om jag fick bli det. När Sean Connery frågade mig hur man ska spela hål 5 visste jag inte vad jag skulle svara. Jag sa väl något idiotiskt om att slå långt och rakt, säger Anders Hansen i klubbens jubileumstidning. 


Text: CM Hellsten • 2017-05-18
Artiklar19:e håletLyckorna GK
Scroll to Top