5de441b4cdbbf

Golfklubben får Friskis & Svettis som granne

Under 2018 öppnar Friskis och Svettis ett nytt gym endast ett stenkast från Landeryds GK.

Text: • 2017-05-15 Uppdaterad 2017-05-15

Om allt går enligt planerna kommer Landeryds GK att få Friskis och Svettis som nya grannar under 2018. 
Klubbchefen Björn Sturehed:
– Vi identifierade vårt närområde och såg att det fanns ett behov av en träningsanläggning i anslutning till vår klubb. Vi hittade då Friskis och Svettis som samarbetspartner relativt snabbt, då vi kände att gymmet passar bra in med vår verksamhet, eftersom de också kan erbjuda ett brett utbud som passar alla åldrar, säger han till svenskgolf.se/wp.

Golfklubben får Friskis & Svettis som granne
Foto: Landeryds GK
Norra banan på Landeryds GK har stått som värd för Nordea Masters.

Landeryds GK vill med gymmet som grannar kunna ta friskvården ett steg längre och kunna erbjuda medlemmar, men också icke-medlemmar en möjlighet att röra på sig och äta hälsosamt även när högsäsongen inte står i fokus.
– Vi är för golf som friskvård och i nuläget erbjuder vår verksamhet medlemmarna enbart aktivitet ”under traditionell golfsäsong”. Men behovet av friskvård har du hela året. Så detta kommer gynna våra medlemmar och oss som klubb med tanke på att vi kan bedriva verksamhet året runt – dels genom gymmet men även via vår restaurang, som tidigare varit säsongsanpassad. Vi ser också en möjlighet att anpassa vårt utbud i restaurangen till mer vegetarisk och träningsanpassad kost, utöver den husmanskost som erbjuds idag.  

Landeryds GK är Årets Golfklubb i Sverige 2017

Det är inte många steg som kommer behöva tas mellan golfklubben och Friskis och Svettis.
Detta kan leda till att fler besökare får upp ögonen för golfklubben – golfare som icke-golfare, när de besöker gymmet.
– Friskis och Svettis kommer ligga precis i anslutning till golfklubben och vår parkering. Vi skapar en möjlighet för icke-golfare att känna sig välkomna, och dessutom upptäcka vår anläggning. Vill du inte spela golf hos oss så har vi utmärka möjligheter att kunna promenera runt på vår stora anläggning och även besöka vår restaurang, säger Sturehed.

 


Text: • 2017-05-15
ArtiklarLanderyds GKSvenska golfbanor
Rulla till toppen