Artiklar

Vinsterna fortsätter för Björkman

En av Sveriges bästa handigolfare, Joakim Björkman, tog för tredje gången hem vinsten i Italian Open for Disabled.

• 2017-05-08

Den 3-4 maj avgjordes den 17:e upplagan av handigolftävlingen Italian Open for Disabled på Parco de´Medici GC i Rom, Italien. Det blev svensk seger då 26-åriga SM-guldvinnaren Joakim Björkman från Frösåker GCC vann med totalt 155 slag (80-75).
– Första tävlingen för året kunde inte ha startat bättre. Jag spelade hyfsat bra golf och slog bollen bra hela tiden. Första dagen var den tyngre av de två, men sista dagen var i princip prickfri och resultatet räckte gott och väl hela vägen. Att banan var i kanonskick underlättade segern en aning, säger Joakim Björkman till Svenska Golfförbundet.

Det är tredje året i rad som Björkman vinner tävlingen och i år blev vinstmarginalen stor i bruttoklassen ner till tvåan Miroslav Lidinsky (178 slag) och trean Zbynek Kotek (193 slag). Han vann dessutom nettoklassen på 149 slag före Miroslav Lidinsky (156) och Moty Cohen (171).
– Italien har alltid varit ett speciellt land för mig. Mitt första landslagsuppdrag som 15-åring var just i Italien och i stort sett varje besök sedan dess har varit framgångsrikt. Italienska handigolforganisationen gör ett superbra arrangemang varje gång. Nästa år går vi för fjärde raka! Det är just det som driver mig att bli bättre. Att sätta rekord, att göra något som många tror är omöjligt.

Björkman fick Stensons stipendie

Björkman är en av Sveriges bästa handigolfare och har sedan 2005 varit med i handigolflandslaget där han bland annat vunnit lag-VM-guld i Sverige 2011 och i Japan 2014. Han har dessutom lyckats på svenska Handigolf Touren, då han 2016 vann SM-guld. Björkman blev 2015 även tilldelad Henrik Stensons stipendium Årets handigolfare.

Scroll to Top