Artiklar

Ellwee ska spara på dina krafter

Nu kan du som golfare köra runt på din egna Ellwee. Detta eldrivna fordon tar dig enkelt runt på golfbanan.

• 2017-05-08

Det är inte helt omöjligt att du inom en snar framtid kanske kommer kunna se en Ellwee komma körandes på golfbanan. Det svenska startup-företaget Ellwee som grundats av två Stockholms-killar har lanserat en eldriven fyrhjuling som ska kunna köras av vem som helst utan krav på förkunskaper.
Det kan handla om personer som inte orkar gå de där 500 meterna till affären, men som samtidigt inte känner att deras självbild än så länge är förenlig med att köra en permobil. Vi vill vara ett snyggare alternativ. Ett annat område som vi tror jättemycket på är turism, till exempel en upplevelsepark där besökarna kan åka runt mellan olika attraktioner, säger Mathias Lindmark till Breakit.se.

Ellwee ska spara på dina krafter
Framtidens golfbil? //Foto:Ellwee

En av grundarna, Mathias Lindmark hoppas även att golfklubbarna ska nappa på idén:
– Golf är den marknad vi har valt att börja med. Idag fungerar det så att ett spelande sällskap har en gemensam golfbil som man parkerar ute på banan, och sedan går båda spelarna åt varsitt håll för att leta upp bollen. Det blir långt att gå och tar en massa tid. Med varsitt singelfordon löser man det och spelet snabbas upp. Det kan låta trivialt men det här är något som golfklubbarna verkligen skriker efter. De tjänar ju mer pengar ju snabbare spelet blir, eftersom man får plats med fler personer på banan under samma dag.

Ellwee ska spara på dina krafter
Kommer golfbilarna att ersättas av Ellwees? //Foto:iStock

Fordonen är utrustade med fyra hjul och en elmotor, men det finns också en modell anpassad för golfbanan där tak, solceller, skärmar för navigering, vindskydd och ölhållare tillkommer. Den första stora beställningen kom från det stora golfföretaget Range Servants. De beställde 35 fyrhjulingar som nu ska tillverkas och transporteras till USA. Ellwee-grundarna har valt att starta upp företaget i Trollhättan och har anställt personer som tidigare jobbat på Volvo och från konkursade Saab.
– Både jag och min kollega är från Stockholm, men vi har valt att göra det här i Trollhättan eftersom det finns så fantastisk fordonskompetens här, säger Mathias Lindmark till breakit.se

Scroll to Top