5de443942f01c

Stjärnspäckat startfält när foursome-tävling avgjordes på Rya

I helgen bjöds det på bra golf i Skåne då Omegaslaget avgjordes för 48:e året i rad på Rya GK.

Text: • 2017-05-02 Uppdaterad 2017-05-02

Trots tuffa väderförhållanden och ett starkt startfält med spelare som bland annat Anton Karlsson, Johan Edfors, Joel Sjöholm, Sebastian Söderberg och syskonen Kinhult tog fjolårsvinnarna Per Längfors och Robert Jonasson åter hem vinsten i Omegaslaget på Rya GK  – något som de inte hade räknat med.
– Det brukar vara ett väldigt bra startfält med många European- och Challenge Tour-spelare, men i år kändes det som att det var extra bra. Vi sa att det viktigaste är att göra sitt bästa och ha kul, säger Per Längfors till svenskgolf.se/wp.

Utsikter i särklass

Det verkar som att Längfors och Jonassons strategi från förra året var ett vinnande koncept då foursome–paret sköt 134 slag (-8), och vann med 5 slag före tvåorna Oscar Lengdén och Anton Karlsson.
– Vi spelade smart och att sa att vi skulle hålla oss till samma strategi som förra året! Båda har en väldigt god kemi, eftersom vi känner varandra väldigt bra och kan varandras spel utantill. Det gör att vi kan hjälpa varandra på ett väldigt bra sätt, och gemenskapen är väldigt viktig när man spelar foursome, säger Per Längfors. 


Text: • 2017-05-02
ArtiklarAnton KarlssonFrida KinhultJoel SjöholmJohan EdforsMarcus KinhultRya GKSvenska golfbanor
Rulla till toppen