5de4456ad5135

Artiklar

Henrik Stenson stöttar handigolfen med pengar för The Open-segern

Efter sin seger i The Open ville R&A bidra till Henrik Stenson Foundation, som nu kommer att skänka pengar till den svenska handigolfen.

Text: Jesper Johansson • 2017-04-18 Uppdaterad 2017-04-18

Att vinna The Open har sina fördelar. Inte nog med att Henrik Stenson skrivit in sig historieböckerna för evig ära och berömmelse. Hans seger har också gett ringar på vattnet som gynnar den svenska golfen.

Tack vare segern på Royal Troon kommer R&A, som anordnar den klassiska tävlingen, ge svenska handigolfen ett 150 000 kronor stort bidrag de tre kommande åren.
– Genom min The Open-seger ville R&A vara med och stötta ett projekt för handigolf i Sverige. Vi kommer att ha ett träningsläger och sedan kunna köpa vissa hjälpmedel för att ge till någon eller några klubbar för att flera ska komma ut och spela golf, säger Henrik Stenson i ett pressmeddelande från Svenska Golfförbundet.

Stenson historisk segrare av The Open

Sedan 2014 är Henrik Stenson ambassadör för handigolf i Sverige och har tidigare delat ut stipendium till Åters handiglfare och skänkt specialbilar till handigolfverksamhet via stiftelsen Henrik Stenson Foundation.

I samband med Henrik Stensons och Fanny Sunessons juniortävling på Barsebäck i sommar kommer världssexan att delta i ett träningsläger för handigolfare.
– Jag blev ambassadör för handigolfen för jag tycker det är fantastiskt kul att se människor följa sina drömmar oavsett förutsättningar, och det lyser verkligen i ögonen på handigolfare när de får träna och tävla, säger Stenson.

Stenson och Sunesson anordnar juniortävling i sommar


Text: Jesper Johansson • 2017-04-18
ArtiklarHandigolfHenrik Stenson
Scroll to Top