5de448ee1ef40

Artiklar

Klubben anordnar långsamma golfronder

Kan du ibland känna dig stressad på golfbanan och ha svårt att hänga med rent tidsmässigt? Då kan Sandnäsets nya koncept vara något för dig.

Text: Jesper Johansson • 2017-03-28

Många av golfens nybörjare slutar efter bara något år. Skälen lär vara många, men ett av dem är att många känner en stress när man är ute på banan. Debatten om snabbare spel är ständigt aktuell och många klubbar arbetar aktivt för att minska rondtiderna.

 

Så spelar du snabbare – utan stress

Nu väljer Sandnäset Golf, utanför Krokom i Jämtland, att gå åt rakt motsatt håll.
På fredagseftermiddagar anordnar de nämligen något som kallas “Slow Golf”.
Tanken är att det ska gynna nybörjare, äldre och barnfamiljer.
– Det här anordnar vi för de som vill slippa stressen på golfbanan. Det är alltid lugnt med bokningar på fredagseftermiddagar, så då tänkte vi på klubben att vi kan utnyttja den tiden och erbjuda en annan typ av golf, säger Dennis Sandström, Course manager på Sandnäset. 

19 knep som gör golfrundan snabbare

Klubben anordnar långsamma golfronder
Foto: Sandnäset Golf

Klubben kommer att vara noggranna med att informera de spelare som startar en runda under den här tiden att det kommer ta lång tid, och att man valt att göra så avsiktligt.
Istället kommer man uppmana spelarna att ta god tid på sig, och njuta av rundan.
– Man ska ta det lugnt när man spelar den här tiden. Självklart ska man släppa förbi om det blir kö, men snabbare golfare ska veta att det tar längre tid. Det här är ett sätt för oss att få in nya golfare som ska tycka att det är roligt att spela, säger Sandström.

Som nybörjare är det mycket att tänka på när man spelar golf, och bollarna kanske inte alltid går dit man vill. Dessutom kan den här tiden passa för barnfamiljer som vill ta med sig ungarna ut på banan, och veta att spelarna i bollarna framför och bakom har lite extra förståelse.
– Vi har i vanliga fall åtta minuter mellan starttiderna på vår bana. Under den här tiden kommer vi åtminstone dubbla den tiden.


Text: Jesper Johansson • 2017-03-28
ArtiklarSnabbare spelSvenska banor
Scroll to Top