Golf course in Scandinavia

Artiklar

Panelen: Vilken maträtt ska alltid finnas på golfrestaurangens meny?

Helen Alfredsson: Majorvinnare, åttafaldig Solheim Cup-spelare och utrustad med en av Golf­sveriges vassaste tungor. Ola Wenström: Sportjournalist och programledare på Viasat. Golfälskare med hcp just under 10. Christer Bergfors (månadens gäst): Svenska Golfförbundets ordförande sedan 2009 som hunnit med 27 rundor i Thailand i vinter och även sänkt sin handicap till 9,9. Helen Alfredsson, Ola Wenström och Christer Bergfors. Vilken

Svensk Golf • 2017-03-23

Helen Alfredsson: Majorvinnare, åttafaldig Solheim Cup-spelare och utrustad med en av Golf­sveriges vassaste tungor.

Ola Wenström: Sportjournalist och programledare på Viasat. Golfälskare med hcp just under 10.

Christer Bergfors (månadens gäst): Svenska Golfförbundets ordförande sedan 2009 som hunnit med 27 rundor i Thailand i vinter och även sänkt sin handicap till 9,9.

Panelen: Vilken maträtt ska alltid finnas på golfrestaurangens meny?
Helen Alfredsson, Ola Wenström och Christer Bergfors.

Vilken rätt vill du alltid hitta på golfrestaurangens lunchmeny?

HELEN: “Jag vill ha en omelett, och vad man vill ha i tycker jag att man ska kunna välja. Det är väl inte så svårt att slänga i lite skinka, räkor eller vad som helst. Lätt att göra och de flesta tycker om det. Min favoritomelett är champinjoner, spenat och lök.”

OLA: “Förutom den självklara burgaren och pytten vill jag absolut ha chansen att peka på en räkmacka. Givetvis måste alternativen hel eller halv finnas med men ännu viktigare är att brödet är det rätta. Grovt och mörkt. Inget ljust tjafs. Fullständigt fundamentalt.”

CHRISTER: “När jag är på golfbanor vill jag helst äta ägg och bacon med stekt potatis. Det äter jag ofta men finns inte det så tar jag en raggmunk istället.”

Trummenäs klubbchef Patrik Trydefeldt semifinalist i Sveriges mästerkock

Vilken klubba i bagen är du mest sugen på att byta ut inför årets säsong?

HELEN: “Jag tycker om mina klubbor just nu. Det är väl puttern kanske, som åker i och ur bagen hela tiden. Den får skämmas på avbytarbänken ibland. Har en Scotty Cameron nu som jag gillar. Men helst skulle jag nog ta bort puttning helt och hållet, haha.”

OLA: “Har ingen särskild fobi för något speciellt verktyg. Det är inte där det sitter. Däremot skulle järntrean kunna pensioneras. Bland de rena järnen går jag inte gärna lägre än favoritfyran och det skulle passa alldeles utmärkt att trycka in en hybrid där i stället.”

CHRISTER: “Jag vet redan nu att jag kommer pensionera min driver och införskaffa en TaylorMade M2. Har spelat med den hela vintern i Thailand och den passar mig som handen i handsken. Jag gillar ljudet och träffen och har till och med fått upp svinghastigheten lite.”

Här är årets bästa drivers – testade och betygsatta

Den här – ännu inte skrivna – golfboken skulle jag vilja läsa?

HELEN: “Jag vill veta vad Tiger Woods eller Jack Nicklaus tänkte när de var som bäst. Många kan svinga bra, men hur går tankarna hos dem som är absolut bäst under press? Det kan ju inte ha varit så mycket tankar som alla verkar ha idag.”

OLA: “Allt om Tiger Woods. Såklart om spelet på banan men också mer om allt annnat. Vad som gjorde honom bäst och vad som verkligen hände sedan; allt sportsliga, ekonomiska och faktiskt även mer av det snaskiga. Sanningen. Men den kanske finns redan.”

CHRISTER: “Om några år vill jag läsa Henrik Stensons självbiografi om hur han tog sig fram till segern i The Open Championship. Främst är jag nyfiken på att veta hur han kunde visa upp en sådan mental styrka och vara så kall och fokuserad under finaldagen.”

Nu kommer boken om Sveriges bästa och vackraste golfbanor

Scroll to Top