Artiklar

Stenson och Sunesson anordnar juniortävling i sommar

I sommar gör 78 golftokiga juniorer upp i den första upplagan av Stenson Sunesson Junior Challenge. Fyra vinnare får en inbjudan till en stor internationell tävling.

Jesper Johansson • 2017-03-16

Nordea Masters är inte den enda tuffa tävlingen som spelas på Barsebäck i sommar. 8-9 juli är det nämligen premiär för Stenson Sunesson Junior Challenge på samma bana. Henrik Stenson och hans tidigare caddie, Fanny Sunesson, är båda på plats och tävlingen anordnas tillsammans med Svenska Golfförbundet.
– En gång i tiden började jag som juniorspelare på olika klubbar i Sverige. När jag nu genom mina framgångar skapat möjligheter att ge tillbaka känns det väldigt naturligt, säger Stenson i ett pressmeddelande. 

Den nya tävlingen kommer att spelas årligen och i år spelas den i anslutning till ett träningsläger för handigolfare, som Henrik Stenson är en ambassadör för.
– Det ska bli kul att dela med mig av mina erfarenheter, men också se hur duktiga spelarna är. Jag hoppas att mina framgångar inspirerar andra att vilja träna hårdare och bli bättre för att uppnå sina drömmar precis som jag, säger Stenson.

– Juniorerna är golfens framtid och vi vill hjälpa dem att utvecklas men framför allt ha kul med sin golf. Det är inspirerande att kunna dela mina och våra erfarenheter till spelarna och det skulle vara härligt att få vara med och se nästa Sörenstam eller Stenson växa fram, säger Fanny Sunesson.

Stenson och Sunesson anordnar juniortävling i sommar

Totalt finns det 78 platser i tävlingen. Henrik Stenson är på plats på Barsebäck under fredagen, då spelarna bjuds på middag och frågestund med de båda värdarna. Fanny Sunesson är med hela helgen. Deltagarna måste vara mellan 13 och 21 år. Det finns plats för 24 flickor och 54 pojkar. Tävlingen är uppdelad i två åldersklasser, 13–16 och 17–21. Handicapgränsen är 15,0 för flickor och 12,0 för pojkar.

Fyra vinnare kvalificerar sig till den internationella juniortävlingen Friendship Cup, som anordnas av Ernie Els och Nick Faldo. Den sistnämnda var Fanny Sunesson caddie åt under många framgångsrika år.
– Det är alltid roligt när proffs engagerar sig och ger tillbaka till svensk golf och jag ser fram emot att arrangera den här tävlingen tillsammans med Henrik Stenson och Fanny Sunesson, säger Daniel Rosendahl, ansvarig för juniortävlingar på Svenska Golfförbundet i samma pressmeddelande.

Fanny Sunesson: ”Den bästa duellen i historien”

Scroll to Top