5de44bbae2fff

Artiklar

Svensk Golf besöker: Helrenoveringen av greenerna träffade helt rätt!

För ungefär fem år sedan gjordes en helrenovering av Hultas greenområden som gav ett lyft och några av hålen fick helt nytt vackrare ansikte och greenerna håller numera en jämn hög standard.

Text: Svensk Golf • 2017-03-10

Det är en dag som gjord för golf med svalkande milda vindar och en sol som hela tiden finns närvarande utan att skicka temperaturen upp i obehagliga nivåer.
Hulta GK står på programmet och blir man inte sugen på golf när man vandrar ner mot den maffiga herrgården som utgör klubbhus är det något som är fel, det pirrar i armarna.
Sträckningen på Hulta är lite annorlunda än många andra banor. Två av de absolut tuffaste hålen kommer som nummer ett och två och klarar man sig förbi dem med äran i behåll kan man sedan jaga en sänkning med goda möjligheter.

Ettan är lurig och även om klubben fixat så att man nuförtiden ser mer av landningsytan så är det inget lätt utslag om man vill ge sig själv ett vettigt andraslag.
Det är på skrå och dammen till vänster fångar upp massor av bollar, eftersom den optimala spellinjen är så nära vattnet som möjligt.

Här är Sveriges 55 bästa golfbanor

Den här gången går det bra men trots ett perfekt utslag längs vänstersidan lämnas vi med en full järnsexa in mot green 165 meter bort.
Markområdet består av lätt kuperad åkermark och Jan Sederholm har lyckats skapa en varierad och fin sträckning genom naturen.

Banan fungerar verkligen bra för nybörjare samtidigt som bättre spelare behöver många slag i bagen för en vettig score.

För ungefär fem år sedan gjordes en helrenovering av Hultas greenområden som gav ett lyft och n��gra av hålen fick helt nytt vackrare ansikte och greenerna håller numera en jämn hög standard. Som den spelas den här dagen är banan definitivt i toppskiktet i Västsverige.

Sista hålet är förrädiskt. Siffrorna antyder att det är möjligt att nå på två men det smarta alternativet är att spela det som ett treslagshål. Slår man utslaget till höger hamnar man hopplöst till och får svårt att nå på tre och vänster om fairway är det nästan lika illa, därifrån är man mask och kan hamna i riktigt trubbel. Många scorer har förstörts där. Totalintrycket av Hulta är en välskött anläggning med en rolig utmanande bana.

Höjdarhålet: Hål 15, par 5. Längd: 475/415 m:
Starkt hål som sveper mjukt åt vänster och som erbjuder alla möjligheter som en par femma bör. Slår man långt och vill gå för green på två så finns chansen med rätt linje från tee och om man vill spela safe så krävs ändå både längd och precision. Tufft och rättvist.

PLUS:
Välplanerad. Hela området är välplanerat med rangen nära ettan och träningsområden strax intill.

MINUS:
Tuff öppning. Inledningen är i tuffaste laget och både fyran och tian hade varit bättre starthål.


Text: Svensk Golf • 2017-03-10
ArtiklarHulta GKSvenska golfbanor
Scroll to Top