5de44c205eea0

Artiklar

Ekerum går med plus – fortsätter satsa för framtiden

Det blåser positiva vindar på Ekerum Resort på Öland. Nu fortsätter anläggningen att satsa för framtiden.

Text: Jesper Johansson • 2017-03-07 Uppdaterad 2017-03-07

Ekerum Resort Öland är enligt en undersökning Sveriges bästa resort. Och det syns nu i böckerna. För första gången någonsin visar de svarta siffror och hade 2016 fler gästnätter än någonsin tidigare, det rapporterar Ölandsbladet.

Men de är inte klara än.

Magnus Lagerlöf, VD på Ekerum Resort Öland, säger så här till Ölandsbladet om deras nya investering i ett boende:
– I dag är det ett asylboende och de boende kommer att få vara kvar till vårterminen 2018, så att barnen kan gå klart skolan. Den sommaren introducerar vi ett enklare boendealternativ där. Gästerna tar exempelvis med sig egna sängkläder och får själva städa.

Projektet har de valt att kalla Ekerum Village, och anledningen till investeringen av Litorinabyn, som den kallas, är att det planerade hotellet på anäggningen drar ut på tiden.
– Vi har bra beläggning och behöver öka kapaciteten. Hotellbygget drar ut på tiden och vi behöver fler bäddar, säger Lagerlöf till Ölandsbladet.

Golfanläggningen satsar på att locka fotbollslag

Ett annat projekt som de fortsätter med är ett bostadsprojekt och nu ska de bygga 15 till 20 nya bostäder på anläggningen.

Andra projekt för att öka antalet aktiviteter fortsätter parallellt. Sedan tidigare har de anlagt löparslingor och kommer i år ha DM och nästa år SM i terränglöpning. De blir också platsen som Swedish Open i padeltennis spelas på. En boulebana ska också byggas med egen bar.

Men det är inte bara för egen överlevnad Ekerum Resort Öland arbetar och utvecklas.

Ölandsbladet skriver att de också återskapat gamla sandmarker vilket främjar rödlistade insekter, samt att de aktivt arbetar för att minska matsvinnet och användningen av tvätt- och rengöringsmedel.
– Vi ska inte slå oss för bröstet eller maknadsföra detta än på några år. Men vi vill att gästerna ska känna att vi vill bidra till ett bättre samhälle när de kommer hit.

Ett osannolikt drama avgjorde Svensk Golf Dormy Tour på Ekerum


Text: Jesper Johansson • 2017-03-07
ArtiklarEkerum Golf & ResortSvenska golfbanor
Scroll to Top