Asian Amateur Preview

Artiklar

OS-golfen 2020 kan komma att flyttas

Klubben som OS-golfen 2020 är planerad att spelas på tillåter inte kvinnor att bli fullvärdiga medlemmar. Det är något som IOK inte uppskattar, och nu hotar de med att byta klubb.

Text: Jesper Johansson • 2017-03-03

2020 är det dags för Tokyo att stå som värd för OS. Golfen gör då sitt andra framträdande sedan sporten försvann från spelen 1904. Planen är att tävlingen ska gå på Kasumigaseki Country Club. Men de riskera nu att bli av med möjligheten.

Klubben tillåter nämligen inte kvinnor att bli fullvärdiga medlemmar, och de får bara spela på söndagar.

 

Kvinnor kan inte bli medlemmar på OS-banan

IOK:s vicepresident, John Coates, sa så här till BBC:
–Jag respeterar att det är en privat klubb men vi har varit väldigt tydliga. Vi kommer bara spela på en icke diskriminerande klubb.

–Som jag förstått att de så sent som den här veckan har diskuterat det här ytterligare på klubben, och att de närmar sig rätt beslut och inte har ett diskriminerande medlemskap. Det ser ut som att problemet är löst i slutet av juni i år.

 

Åttaåringen: ”Det måste vara världens sämsta golfklubb”

Det japanska golfförbundet står på IOK:s sida i debatten. De vill istället att tävlingen flyttas till Wakasu Golf Links i Tokyo Bay. Den banan är belägen betydligt närmare de andra olympiska arenorna, men också en bana som är öppen för allmänheten.

Kasumigaseki CC byggdes 1929 och är den bana i Japan som varit värd för flest tävlingar. Bland annat Asian Amateur Championship 2010, som vanns av Hideki Matsuyama.


Text: Jesper Johansson • 2017-03-03
ArtiklarKasumigaseki CCOlympiska spelenTournytt
Scroll to Top