5de44f50bab8e

Artiklar

Klubbchefens mästerkocksdröm gick i kras

Han är klubbchefen som blev Blekinges första finalist i Sveriges Mästerkock någonsin. Men nu är matresan slut för Patrik Trydefeldt.

Text: • 2017-02-09

Till vardags jobbar han som klubbchef och driver golfshop på Trummenäs GK. Men under vintern har Patrik Trydefeldt blivit mer känd som Mästerkocks-Patrik och hans framfart i den populära matlagningstävlingen i TV4 har följts av många intresserade.
– Jag har fått ett otroligt stöd av golfarna och det har verkligen märkts av alla kommentarer på min Facebooksida. Sedan har intresset från Blekinge också varit stort, eftersom jag är den första från landskapet att gå till final i Sveriges Mästerkock, berättar han.

Men nu är tyvärr äventyret slut.
Under onsdagskvällens program åkte han ut, på grund av att han inte riktigt fick till köttbullarna.
– Det har varit en hysterisk resa med enormt mycket press under tävlingarna. Nu förstår man Stensons känslor under British Open lite bättre. Och att jag överstekte mina köttbullar är ju som att bränna en enmeters på 18:e om man ska göra en golfliknelse, säger han.

Trummenäs klubbchef Patrik Trydefeldt semifinalist i Sveriges mästerkock

Men han är ändå väldigt nöjd med sin insats.
– Att bli bland de tio bästa känns fantastiskt. Och det är kul att Blekinge har anammat detta och vill att jag ska vara med och marknadsföra landskapet mer i samband med golf och mat.

Till sist. Vilken rätt måste alltid finnas på menyn på en golfrestaurang?
– Det finns sällan, men jag tycker att en god omelett skulle ha sin plats där. Kanske med svamp eller sparris. Det funkar väldigt bra efter ronden. Sedan är den klassiska burgaren också ett måste, men den ska göras på rätt sätt och till rätt pris.


Text: • 2017-02-09
ArtiklarTrummenäs GK
Scroll to Top