President Trump Attends National Prayer Breakfast

Artiklar

Trump ska betala 50 miljoner till golfmedlemmar

Medlemmar i golfklubben Trump National Jupiter har vunnit i rätten mot Donald Trump, som nu måste betala tillbaka.

Text: Jesper Johansson • 2017-02-03

2012 köpte Donald Trump golfbanan som numera heter Trump National Jupiter av Ritz-Carlton för 5 miljoner dollar. I överenskommelsen ingick att Donald Trumps skulle betala tillbaka 41 miljoner dollar till klubbens medlemmar i deposition.

Men medlemmarna menade att Trump inte gav tillbaka någon deposition och fortsatte att kräva medlemsavgifter, trots att de inte fick använda sig av golfbanan.

Men nu har klubbens medlemmar fått delvis rätt. I domstol dömdes Trump för att ha ändrat medlemsreglerna på ett otillåtet sätt sedan han köpte klubben 2012, och tidigare medlemmar i klubben får över 5,7 miljoner dollar (motsvarande 50 miljoner kronor) av presidentens företag.

“Tvärt emot Ritz-Carltons regler måste medlemmar som meddelat att de ska gå ur klubben fortsätta att betala medlemsavgifter. Så trots att de inte kan spela på banan får de räkningar på  8 000 till 20 000 dollar per år i avgifter och måste betala 1 800 dollar i en årlig avgift för mat och dryck på klubben. Eftersom de flesta medlemmarna måste vänta tills fem nya medlemmar går med i klubben för att få tillbaka sin deposition, kommer räkningarna att fortsätta komma i flera år”, skriver Palm Beach Post.

I ett pressmeddelande säger en representant för Trump Organization:

– Vi håller inte med i rättens beslut. Alla var medlemmar under Ritz-Carlton som avgick innan Trump köpte klubben. Vid tiden då han köpte klubben led klubben finansiellt vilket gör att det inte var troligt att medlemmarna någonsin skulle få tillbaa sin deposition.

”Donald Trump fuskar när han spelar golf”


Han blev Trumps landskapsarkitekt av en slump


Text: Jesper Johansson • 2017-02-03
ArtiklarDonald Trump
Scroll to Top