5de4502b83381

Artiklar

Så sa finansministern om friskvårdsbidraget

Friskvården och golfens rätt till friskvårdsbidraget debatterades i riksdagen under torsdagen. Så här sa finansminister Magdalena Andersson (S) i frågan.

Text: Jesper Johansson • 2017-02-02

I somras kom förhandsbeskedet om att rangekort och pay-and-play-golf skulle bli avdragsgillt. Högsta förvaltningsdomstolen upphävde dock förhandsbeskedet om golf som friskvård.

Ett bakslag, förstås. Men i samband med idrottsgalan i januari lämnade Alexandra Anstrell (M) en interpellation där hon frågade finansministern Magdalena Andersson (S) när golf och ridsport ska bli avdragsgillt. 
Nu har debatten i riksdagen genomförts.

Under torsdagen hölls en interpellation i riksdagen om ridsport och golf skulle klassas som friskvård. Moderaternas Mats Green och Åsa Coenraads frågade finansminister Magdalena Andersson (S) om regeringen, bland annat, har för avsikt att hålla sitt vallöfte från 2014 och klassa ridsporten och golfen som friskvård?

– Det gäller att hitta en annan formulering i lagstiftningen. Det är inte helt enkelt. Vi har påbörjat en analys av frågan och kommer att göra en större analys framöver. Men det här handlar inte om att människor ska kunna göra sina levnadskostnader lägre, sa Magdalena Andersson.

– Det här handlar om att hitta en balans i vad företagen ska göra för att hålla personalen friska. Vi ska titta på det här under mandatperioden.

KRÖNIKA: ”Den sjuka friskvårdsfrågan!”

Mats Green (M) hävdade att idrottsministern Gabriel Wikström (S) har bekräftat att ridsport ska bli avdragsgillt, vilket också kommer att påverka golfen – då de båda sporterna hör till kategorin “lyxsporter” och därför inte klassas som friskvård.
För att det ska ske måste lagstiftningen ändras, precis som Magdalena Andersson påpekar.
– Det är regeringen som kan ändra lagstiftningen och vi vill få en konfirmation om det här kommer att ske, sa Green.

Replik Magdalena Andersson:
– Vi kan ändra lagstiftningen. Men det gäller att hitta en väl avvägd balans och vi kommer att göra en analys under den här mandatperioden.

 

Tycker du att golf ska klassas som friskvård?
Skriv i kommentarsfältet!


Text: Jesper Johansson • 2017-02-02
ArtiklarFriskvårdsbidraget
Scroll to Top