5de45065370d5

Artiklar

Klassiska klubbtillverkaren går i konkurs

Ben Hogan Golf går i graven. Klubbtillverkaren har under flera år haft svårt att få ihop pengar och går därför i konkurs.

Text: Jesper Johansson • 2017-02-01 Uppdaterad 2017-02-01

Redan i höstas hissades varningsflaggor som signalerade att klubbtillverkaren Ben Hogan Golf Equipment Company var nära konkurs. Men företaget meddelade att man skulle göra en rekonstruktion och att produktionen av golfutrustning skulle fortsätta som tidigare.

Nu kommer dock nya uppgifter som säger att företaget går i konkurs.

Tekniskt sett är Ben Hogan Golf fortfarande ett fungerande företag. Men man ska inte förvänta sig att få sina specialbeställda klubbor, utan köpa direkt från butik.

Enligt Dallas News är de två största ägarna av Ben Hogan Golf Perry Ellis International och Conti Edgecliff-Siad LLC. Perry Ellis International är det företag som äger licensen för Ben Hogan-namnet på klubbtillverkaren. 

Efter att i flera år haft olika ägare, däribland Callaway, gjorde Ben Hogan comeback inom golfutrustning under 2015 i Terry Koehlers regi, som backades upp av Corbett Capital, och introducerade ett set med smidda järnklubbor på PGA Merchandise Show i Orlando. 

Ungefär 30 personer har blivit uppsagda av företaget, och fler är att vänta.


Text: Jesper Johansson • 2017-02-01
ArtiklarBen HoganJärnUtrustning
Scroll to Top