5de451c2da2b0

Artiklar

Klubben vill låna tre miljoner av kommunen

Mölndals Golfklubb vill låna tre miljoner av kommunen. Räntefritt. Anledningen? Göra banan mer tillgänglig.

Jesper Johansson • 2017-01-23

För ungefär fem år sedan fick Mölndals Golfklubb problem med att antalet medlemmar på klubben sjönk. På grund av flera tuffa vintrar som resulterade i snömögel och förstörda greener valde spelare andra klubbar i närområdet.

Klubben, som inte fick använda sig av kemikalier för att bekämpa möglet och göra banan finare då den är belägen i ett fritidsområde, har sedan dess ändå varit i fint skick. Men medlemsantalet har inte ökat i den takt man önskat och därför har man nu ekonomiska problem.

– Vi har ont om pengar som flera golfklubbar har. Vi har ett behov att göra vissa investeringar. Därför vill vi stärka upp likviditeten en del, säger Mölndals GK:s klubbchef, Sven Hilmersson.

Klubben vill låna tre miljoner av kommunen

Därför har nu klubben ansökt om ett lån av kommunen på tre miljoner kronor, räntefritt. Och Hilmersson är positiv till att det ska gå igenom.

– De har än så länge inte haft det uppe för behandling men det ska ske i februari. Vi får se vad vi kan diskutera oss fram till. Indikationerna säger att de vill prata om olika lösningar.

Vad vill ni göra med pengarna?

– Det finns flera saker vi vill göra med pengarna. Vi vill dels förbättra spelbarheten på banan. Mölndals GK är ganska kuperat. Så vi har ett långsiktigt mål att asfaltera samtliga vägar. Som alla golfklubbar har man möjlighet att förbättra vissa saker.

Hur vill ni förbättra spelbarheten?

– Vi vill bredda banan. Vissa passager är lite för smala. Vi planerar att ta bort några träd och göra sikten b��ttre. Det finns att göra även om banan är finare än någonsin.

Ekonomichefen på Mölndals kommun har sagt till Sven Hilmersson att klubben fyller alla kriterier som kommunen måste följa då det gäller bidrag och lån. Hilmersson menar också att klubben arbetar på ett sätt som uppskattas av kommunen, vilket borde påverka beslutet.

– Den satsning vi har på juniordelen i år är av betydelse för kommunen i sin helhet och klubben i synnerhet.

 

Klubben vill låna tre miljoner av kommunen

 

Mölndals GK har haft ett rykte av att vara svårspelad och det är en bild man aktivt försöker förändra i klubben.

– Vi har gjort otroligt mycket med banan de sista åren. Det är långt ifrån samma bana som det var 1990 eller 2000. Det har kostat stora pengar och vi hoppas att det genererar mer spel på banan.

– Vi ökade greenfeespelandet med 30 procent förra året och det är något vi hoppas ska fortsätta. Vi har fått mycket beröm och tror vi är på rätt väg, säger Hilmersson.

Vad händer om ni inte får lånet beviljat?

– Då kommer vi att behöva senarelägga de här investeringarna. Men vi arbetar på att försöka hitta fonder som är villiga att ge bidrag till olika typer av aktiviteter.

Scroll to Top