5de452f41d04f

Artiklar

Klubbchefen semifinalist i Sveriges mästerkock

4 500 sökte till årets Sveriges mästerkock. 40 är kvar. En av dem heter Patrik Trydefeldt och arbetar som klubbchef på Trummenäs GK.

Text: Jesper Johansson • 2017-01-13

Patrik Trydefeldt är klubbchef på Trummenäs Golfklubb. Men det är inte golf han underhåller sig med på fritiden. Karlskronabon tillbringar hellre tiden i köket.

Och passionen för matlagning har nu tagit honom till semifinal i Sveriges mästerkock på TV4.

Totalt var det över 4 500 sökande till tävlingen.

Endast 40 återstår.

Patrik Trydelfeldt är nöjd med att ha gått till semifinal:

– Det känns helt fantastiskt. Det är något som man inte trodde var möjligt när man anmäldes. Det är lite sjukt att vara en av de 40 bästa med tanke på hur många som sökte. Bara att få vara i semifinal är få förunnat. Det är verkligen sjukt hög kvalitet och standard på de deltagare som är med i semifinalen, säger han.

TV: Se kockkampen mellan McIlroy och Schwartzel

Efter förra årets final anmälde Trydefeldts flickvän honom för tävlingen. Men efter att inte ha hört något på flera månader glömde han bort det. Men så damp det ner ett mail i inkorgen med en kallelse till en första audition.

– Det var inte med den riktiga juryn men man fick laga mat framför tv-kamerorna och intervjuas av psykologer, programledare och annat. Det var lite annorlunda, säger klubbchefen.

Har du alltid varit matintresserad?

– Alltid! Det började med att min mormor och morfar hade en gård. Vi var där på jularna och gick i hönsgårdarna och plockade våra egna ägg. Man gjorde ju allt på en bondgård förr i världen. Sedan dess har jag levt med maten som ett stort intresse. Nu står jag hellre och lagar mat än spelar golf efter jobbet.

Kommer vi få se någon golfinspirerad maträtt i programmet?

– Ha ha, nej det kommer man nog inte få göra. Men golfen är i fokus och för sportens skull är det 1,5 miljoner som tittar varje vecka. Kanske kan sporten få en liten push framåt av det här. Man kan ju hoppas i alla fall!

Och kocken på Trummenäs GK. Är han hotad?

– Nej! Han kommer självklart ha jobbet kvar. Han gör ett jättebra jobb!

  

Onsdag 18 januari klockan 20.00 får vi se om Trummenäs GK:s klubbchef, Patrik Trydefeldt, tar sig vidare från semifinalen i Gävle.

 

Under tiden kan Svensk Golf rekommendera filmen när Annika Sörenstam gör gravlax.

Sveriges vackraste skärgård?


Text: Jesper Johansson • 2017-01-13
ArtiklarTrummenäs GK
Scroll to Top