5de453228f6bf

Artiklar

Golfhallen tvingades stänga – efter fyra dagar!

Just nu är stadens golfare ut i kylan. Golfhallen fick bomma igen efter blott fyra dagar.

Text: CM Hellsten • 2017-01-12 Uppdaterad 2017-01-12

Under vintern är det många svenska golfare som söker sig inomhus för att hålla svingen i form inför den nya säsongen.

På svenskgolf.se/wp finns listan över golfens hallsvenska.

Nyköpings golfhall (belägen i en galleria vid köpcentrumet Pål Ljungs Hage) har funnits med på listan men nu är stadens golfare ute i kylan.

Bokstavligt talat.

Lördagen 7 januari öppnade golfhallen för säsongen.

Måndagen 8 januari hälsade lokaltidningen Södermanlands Nyheter på för att göra ett reportage.

Onsdagen 11 januari tvingades golfhallen bomma igen – för gott.

“Aldrig haft ett klagomål tidigare”

– Anmärkningsvärt. För fem, sex år sedan öppnades golfhall för att hjälpa fastighetsägaren att driva trafik till köpcentrumet. Vi har bytt lokal en gång när det kommit in andra hyresgäster. I nuvarande lokaler har vi varit i tre år och mig veterligen aldrig haft ett klagomål. Snarare tvärtom – vi drar ganska mycket folk till köpcentrumet, säger Nyköpings GK:s vd Gary Cosford till svenskgolf.se/wp.

Gallerian såldes i november och den nya fastighetsförvaltaren finns i Kalmar.

I december fick dock golfhallen klartecken att fortsätta verksamheten, avtalet undertecknades och lördagen 7 januari var det alltså årspremiär med bra uppslutning.

– Måndag morgon fick jag första samtalet från fastighetsförvaltaren i Kalmar som hade fått in klagomål att det lät för högt i lokalen. Bollarna flyger mot nätet och landar på ett mjukt underlag så det är bara bollträffen som låter – och den kan vi ju inte ta bort. Onsdag eftermiddag kom det nya klagomål. Hade fastighetsförvaltaren suttit i samma stad hade vi säkert kunnat träffats och reda ut detta och fått ett annat utfall, men nu är det bara att acceptera. I avtalet har vi en uppsägningstid på 14 dagar, säger Gary Cosford.

Golfhallen tvingades stänga – efter fyra dagar!

Finns det någon ny lösning?

– Vi har fått tips om en tänkbar lokal men även om vi får till rätt lokal till rätt pris, så tar det säkert 14 dagar innan vi får ihop allt. Då är vi inne i februari och man vet inte hur mycket vinter som återstår.

 

Tre klubbar har drivit golfhallen gemensamt – Nyköpings GK, Jönåkers GK och Kiladalens GK.

– Köpcentrumet kommer nog att få 3 500 färre kunder för våra medlemmar tycker att detta är bedrövligt säger Gary Cosford.


Text: CM Hellsten • 2017-01-12
ArtiklarJönåkers GKKiladalens GKNyköpings GKSvenska golfbanor
Scroll to Top