5de45403be5b8

Artiklar

Snacka om vattenhinder!

Extremt högt vattenstånd på Ljunghusens GK. Och vattnet var endast 10 centimeter från att tränga in i klubbhuset och maskinhallen.

Text: CM Hellsten • 2017-01-05 Uppdaterad 2017-01-05

Henrik Hansson arbetar som banförman på Ljunghusens GK. Under onsdagen stängde den skånska klubben banan eftersom det rådde extremt högt vattenstånd.

Havsnivån i Skanör var då 150 cm över normalvattenståndet, DMI hanterar det som en händelse som inträffar vart 20:e år.

– Jag var ute och plockade alla pinnar för att det skulle bli kallt på torsdagen och då skulle det ha blivit spel på vintergreener. Sedan kom vattnet och jag hann aldrig ta in flaggan på 17:e för där var det vatten runt om klockan tre på eftermiddagen. Denna gång var det 150 cm över normalvattenståndet och vanligtvis sett har vi varit uppe på max 110 cm eller 120 cm över, säger Henrik Hansson till svenskgolf.se/wp.

Snacka om vattenhinder!
Foto: Ljunghusens GK

Så här skriver Ljunghusens GK på sin hemsida under torsdagen:

“Från klockan 13 till klockan 18 så försvann hålen 13-18 samt 22-27, korthålsbanan, hela rangen, puttinggreenen och parkeringarna runt klubbhuset under vatten när havet steg mycket snabbt! Strax efter 18 mojnade viden och vattnet slutade stiga. Det var då ca 10 cm från att tränga in i klubbhuset och maskinhall! Nattens låga temperaturer gör att allt kvarvarande vatten fryser och banan är just nu stängd.”

Snacka om vattenhinder!
Foto: Ljunghusens GK

Ljunghusens bolltrollare gör succé på Youtube

När är det spelbart igen?

– Det är svårt att säga. På onsdagen var det ju vatten ända upp till klubbhuset, men på torsdagen har det sjunkit undan bra. Får vi gynnsamt väder med fem grader plus och vattnet sjunker så är vi kanske av med detta på tre, fyra dagar, säger Henrik Hansson till svenskgolf.se/wp.

 

Här är en film från 13:e greenen: 


Text: CM Hellsten • 2017-01-05
ArtiklarLjunghusens GKNyheterSvenska golfbanor
Scroll to Top