5de4556f8f38a

Här finns Charmambassadörer för trevligare golf

Kårsta GK utanför Örebro prioriterar service och ambitionen är att ha en golfvärd som hälsar välkommen på första tee under tävlingsfria helger. "Charmambassadörer" benämner de golfvärdarna.

Text: Redaktionen • 2016-12-22 Uppdaterad 2016-12-22

Den familjära golfklubben. Det är budskapet du möts av när du surfar in på Kårstas hemsida. Ett påstående som bekräftas även vid besöket. När vi rullar in på klubben hänger en stor banderoll från klubbhusterrassen och gratulerar medlemmen Martin Eriksson till silvret i lag-EM. Utanför klubbhuset konverserar receptionisten glatt med en fyrboll som tar en paus mellan första och andra nio. Familjärt, helt enkelt. Även banan, som är lättgången och inte överdrivet svårspelad, är en gemytlig bekantskap. •

Karaktär: Ängsbana med enstaka skogshål.

Spela när: Brukar öppna i bra skick och med bra greener redan på våren. Men mest toppad är banan ofta runt tävlingsveckan i juli.

Passar för: Lagom lång för de allra flesta, och med ganska generösa landningsytor behöver du inte ha  ångest över varje slag här. Samtidigt fostrar klubben just nu många unga talanger (som Martin  Eriksson), så även duktiga spelare verkar trivas här.

Träningssugen: Klubben satsar på sina duktiga juniorer. Inför 2017 byggs exempelvis ytterligare en övningsgreen, men oavsett spelstandard kan du passa på att vässa närspelet lite här.

Behöver bollfacket fyllas: Nejdå, med undantag för några enstaka vattenhinder och lite skogspartier på sista nio lär du inte förlora många bollar här.

Stadsnära golf i Örebro

Favorithålet: Frågar du oss är det fyran. Ett par 4 (318/280 m) där tre stora fairwaybunkrar, som delar av fairway på mitten, styr strategin från tee. Går du vänster, höger eller kanske rakt över? Allt hänger på vilken vinkel du föredrar på inspelet.

Märkligt hål: Elvan är en besynnerlig par fyra i hörnet av banan. Format som en vinkelhake är hålet svåröverlistat för förstagångsbesökaren. Långtslående hemmaspelare satsar gärna mot green, över out-gränsen, direkt från tee. Men det är inget alternativ vi rekommenderar för dig utan vita FootJoys, siktpinnar och laserkikare.

Varmt välkomnande: Kårsta prioriterar service och ambitionen är att ha en golfvärd som hälsar välkommen på första tee under tävlingsfria helger. ”Charmambassadörer” benämner de golfvärdarna. Trevligt!

Hal green: Kolla noga var flaggan står på 13:e. Annars väntar en treputt.

Bråttom hem: I så fall ligger parkeringen strax bakom  15:e green.

Tränaren talar: ”Det bästa med banan är att det är fantastiskt bra kvalitet på greenerna. Det har vi haft flera år i rad och så även i år. Jag skulle säga att våra grymma banarbetare är hemligheten. Sen uppskattar många de två skilda slingorna vi har, första nio som är mer öppna och de trixigare sista nio.”
– Mathias Johansson

 

PLUS: Trevlig, avslappnad atmosfär och bra greenytor.

MINUS: Visuellt är banan lite platt och konturlös på sina håll.


Text: Redaktionen • 2016-12-22
ArtiklarKårsta GKSvenska golfbanor
Rulla till toppen