Artiklar

Så blir du en bättre golfare genom lek

Vill du bli en bättre golfare? Golfskolans instruktör Fredrik Tillgren förklarar hur kan lyfta ditt spel genom lek.

Redaktionen • 2016-11-23

Fredrik Tillgren är en av Golfskolans fyra instruktörer. Han visar bland annat hur du kan bota din slice på en minut. 

I senaste numret av Svensk Golf förklarar Fredrik Tillgren varför det är viktigt att leka och trixa i golf:

– Det triggar igång fantasin och ökar förståelsen för hur klubban och bollen fungerar. Genom att jonglera ser och lär du dig vad som händer om bollen träffar en viss del på bladet. Detsamma gäller när man leker runt puttinggreen. Då väcks fantasin och du tvingas vända och vrida på klubban för att kunna slå över stenar eller under träd.

Hur blir vi bättre golfspelare genom lek?

– Det ökar öga- och handkoordinationen och du bygger upp bollsinnet. Alla kan leka och det är absolut inte för sent, oavsett ålder. Kolla på och ta efter alla juniorer som bollar och trixar överallt. Eller i andra sporter som fotboll där det bollas och spelas på små ytor. Ibland stöter vi på lägen på banan som kräver fantasi som skapas och utvecklas genom leken.

Så envist nötande på rangen räcker inte för att bli bättre på golf?

– Många vill först lära sig att slå helt rakt innan de lär sig skruvar, höga eller låga slag. Att testa och leka på rangen är väldigt viktigt. Då kan du faktiskt få större förståelse för hur du ska göra för att slå rakt och den kreativitet som du övar upp kommer definitivt hjälpa dig på banan om du exempelvis måste skruva runt ett träd.

Golfskolan: Bota din slice – på en minut

Scroll to Top