Falsterbo GC 18th sunrise and 7 green

Artiklar

Fem banor påven inte får missa under Sverigebesöket

Huruvida Franciskus är en golfare eller inte låter vi på svenskgolf.se/wp vara osagt. Men om han skulle ha klubborna med sig är det här fem banor han inte ska missa i Skåne!

Jesper Johansson • 2016-10-31

Påve Franciskus är på Sverigebesök och ska ha en mässa i Malmö Arena under måndagen.

Anledningen att han är i Sverige är visserligen att det är 500 år sedan Martin Luther försökte reformera kyrkan med sina teser.

Om påven skulle ha golfklubborna med sig är det här fem toppbanor i området som han bör spela under sitt Sverigebesök.

Bedömningen kommer från Golf Digest topp 50-lista:

FALSTERBO GK

“Vårt golflands största klassiker. För den golfare som verkligen älskar spelet är Falsterbo en pärla under alla årets månader. Kul om vintern, rolig på våren, torr och hård om sommaren, underbar om hösten. Alltid med en ny upplevelse att minnas.”

BARSEBÄCK G&CC MASTERS COURSE

“Som finalbana för den svenska elitserien har Barsebäck behållit sin popularitet. Optimistiska röster börjar att höras bland de skånska strandängarna och tallskogarna. Barsebäck har återfått Nordea Masters inför 2017.”

VASATORPS GK TOURNAMENT COURSE

“När Helsingborg Open spelades på TC bjöds det åter på en bana i sådant skick att spelarna utsåg tävlingen till en av årets bästa på Europatouren. Vasatorps GK – med 54 hål, utmärkt träningsområde och golftradition – är en internationell toppanläggning.”

PGA SWEDEN NATIONAL LAKES COURSE

“Att underlaget och spelytorna – fairways, greener, bunkrar och ruff – håller absolut toppklass är en garanti på superanläggningen i Bara. Givetvis under veckan när Alex Noren vinner Nordea Masters. Men även under årets övriga veckor under en lång skånsk säsong. Med god service, skön klubbhusatmosfär och en riktigt vass golfakademi är detta en svårslagen totalupplevelse.”

PGA SWEDEN NATIONAL LINKS COURSE

“Allt fler börjar ta linksbanan till sitt hjärta. Havet saknas, däremot inte vinden och känslan att behöva behärska spelets alla delar. Ingen dag är den andra lik, och ljuset över greener, kullar, avrinningsytor, backar, stenbroar och vajande ruff kan vara magiskt.”

 

Allra bäst kanske påven trivs på Ven och S:t Ibbs GK:s niohålare… 

Scroll to Top