5de45d667389e

Artiklar

Peter Hedblom om Löfqvist: ”Han var en otrolig glädjespridare”

Peter Hedblom växte upp nära bortgångne golf- och hockeyprofilen William "Wille" Löfqvist. "Han var en otrolig glädjespridare", säger han.

Text: Jesper Johansson • 2016-10-24 Uppdaterad 2016-10-24

Gävle-profilen William Wille Löfqvist avled under söndagen efter en tids sjukdom. Förre golfproffset Peter Hedblom har känt honom sedan sex års ålder och sörjer sin bortgångne vän och tidigare ledare inom golfen.

– Det är naturligtvis otroligt sorgligt. Våra familjer är så pass nära att pappa varit uppe till honom hela tiden sista veckorna. Jag har vetat att det var nära, men självklart är det tråkigt när det väl händer, säger Peter Hedblom till svenskgolf.se/wp.

– Samtidigt kan man tycka att det är skönt att han får vila i frid efter kampen mot cancern.

Wille Löfqvist var målvakt i Brynäs när Peter Hedblom var yngre och Hedblom, som var väldigt hockeyintresserad som ung, idoliserade Löfqvist.

– Han tog med mig in i Brynäs omklädningsrum och jag fick spelares klubbor. Det var otroligt stort, säger Hedblom.

Klicka på bilden för att läsa Svensk Golfs reportage om Wille Löfqvist:

Peter Hedblom om Löfqvist: ”Han var en otrolig glädjespridare”

Löfqvist var inte bara hockeymålvakt i Brynäs. Han var också ledare tillsammans med Olle Hedblom (Peters pappa) på Gävle GK. Och enligt Peter Hedblom en stor anledning till att så många tourspelare kommit från klubben.

– Han är en stor anledning till att jag, Adam Mednick, min syster Marlene och Christian “Kricken” Härdin kom ut på proffstourerna.

När Löfqvist avled kommenterade Peter Hedblom den sista rundan av Portugal Masters. Men han fick reda på nyheten först efteråt.

– Pappa visste det redan men meddelade mig först efteråt, vilket nog var bra. Det hade varit tufft att kommentera så länge om jag vetat om det, säger Peter Hedblom.

Hur kommer du minnas Wille Löfqvist?

– Han var en otrolig glädjespridare. Han hade alltid nära till ett skämt och man skrattade så att man fick ont i magen när man var med honom.

– Det är tyvärr livets gång, och förstås väldigt tråkigt.


Text: Jesper Johansson • 2016-10-24
Artiklar
Scroll to Top