145th Open Championship – Day Two

Så mycket kostar det att ta med golfklubborna på flyget

Planerar du en golfresa utomlands? Innan du bokar – kolla upp vad det kostar att checka in golfbagen på flyget.

Text: Svensk Golf • 2016-10-19 Uppdaterad 2019-12-11

Listan kommer från Svensk Golf 9/2017.

Det kan vara svårt att veta exakt vad som gäller när du vill ta med golfutrustningen på resan. Alla bolag har sina egna regler och priser vilket gör det svårt att ha koll på vad det egentligen kostar.

Här har vi har listat de vanligaste flygbolagens regler och priser för att ta med golfutrustning på resan. 

AER LINGUS
Att ta med golfklubborna kostar 30 euro enkel väg om köpet görs i samband med den ursprungliga bokningen online och 40 euro vid betalning på flygplatsen.

AIR FRANCE/KLM
Det går bra att ersätta ditt vanliga incheckade bagage med en golfbag istället. Vill du ta med golfbag utöver ditt bagage kostar det 45 euro enkel väg inom Europa och 68 euro enkel väg till USA. Medlemskap i Flying Blue Golf ger gratis golfbag ombord.

BRA (tidigare Malmö Aviation)
Erbjuder gratis transport av golfbag på alla sina inrikesflighter så länge den väger mindre än 20 kilo.

BRITISH AIRWAYS
Det går bra att ersätta ditt vanliga incheckade bagage med en golfbag istället. Vid fler kollin kostar det 46 euro online eller 50 euro vid betalning på flygplatsen.

Så spelar du Open-banorna

BRUSSELS AIRLINES
Det går bra att ersätta ditt vanliga incheckade bagage med en golfbag istället. Vill du checka in extra bagage kostar det 50 euro per resväg.

EMIRATES
Det går bra att ersätta ditt vanliga incheckade bagage med en golfbag istället. Det finns inget standardpris för vad ett extra kolli kostar, men på sin hemsida har Emirates en bagagepriskalkylator.

FINNAIR
Det går bra att ersätta ditt vanliga incheckade bagage med en golfbag istället. Vill du ta med ett extra kolli tillkommer en avgift för extrabagage som ligger på 20 euro inom Europa.

ICELANDAIR
Det går bra att ersätta ditt vanliga incheckade bagage med en golfbag istället. Vill du ta med ett extra kolli tillkommer en avgift för extrabagage som ligger på 381 kronor på flyg inom Europa och 525 kronor på flyg till USA/Kanada.

Islands bästa golfbanor

LUFTHANSA
Du kan ersätta ditt vanliga incheckade bagage med en golfbag istället. Golfbagen får inte väga mer än 23 kilo och inte överskrida maxlängden på 158 centimeter. Vill du ta med golfbag utöver ordinarie bagage kostar detta 50 euro inom Europa och 100 euro till USA.

NORWEGIAN
Norwegian har bonusprogrammet Norwegian Reward som ger poäng, som du kan använda för att betala för flygresor eller bagage. Att ta med golfbagen inom Europa kostar 250–300 kronor enkel väg, beroende på destination. Vid resa till USA eller Thailand kostar bagen 400 kronor enkel väg.  (Priserna gäller vid betalning online).

RYANAIR
Golfutrustningen får inte väga mer än 20 kilo och kostar 315 kronor enkel väg om köpet görs i samband med den ursprungliga bokningen online och 367 kronor vid betalning på flygplatsen eller via telefon.

SAS
Det går bra att ersätta ditt vanliga incheckade bagage med en golfbag i stället. Vill du ta med extra bagage inom Europa kostar det från 270 kronor enkel väg, beroende på hur långt före avresa du bokar. Med EBS-eurobonus silver får du ta med ett extra bagage utan extra kostnad.

Världens golfbanetätaste land

THAI AIRWAYS
Det går bra att ersätta ditt vanliga incheckade bagage med en golfbag istället. Vill du checka in golfbagen utöver ditt tillåtna incheckade bagage kostar det 100 dollar per resväg.

TURKISH AIRLINES
Det går bra att ersätta ditt vanliga incheckade bagage med en golfbag istället. Vill du checka in extra bagage kostar det 30 euro per resväg.

QATAR AIRWAYS
Det går bra att ersätta ditt vanliga incheckade bagage med en golfbag istället. Vill du checka in golfbagen utöver ditt tillåtna incheckade bagage kostar det från 200 dollar per resväg (beroende på vikt på bagen och vilken destination du reser till).

Fem golfländer att hålla koll på

Flyglektioner ingår i greenfeepaketet


Nu kan du hyra klubbor på flygplatsen i USA


Text: Svensk Golf • 2016-10-19
ArtiklarLinksLongstayResorVeckoresaWeekend
Rulla till toppen