41st Ryder Cup

Artiklar

Klarar Sverige ett Ryder Cup? Experten svarar

Kan en svensk bana arrangera Ryder Cup? Svenska Golfförbundets bankonsulent svarar.

Text: Jesper Johansson • 2016-10-05 Uppdaterad 2016-10-05

Bro Hof Slott GC har tidigare kandiderat för att arrangera Solheim Cup och Ryder Cup. Än så länge har klubben inte lyckats få chansen att stå som värd för de stora lagtävlingarna men grundaren Björn Örås är fortsatt positiv. 

Så här sa han tidigare i år:

– Visionen om att få stå värd för antingen Ryder Cup eller Solheim Cup finns kvar men i dagsläget finns inga konkreta planer och så länge inte staten är villig att hjälpa till tror jag inte att det kommer att gå.

Men skulle det vara möjligt?

Sex av Svenska Golfförbundets bankonsulenter var på Hazeltine för att uppleva årets tävling och de menar att det är svårt för en svensk klubb att få ihop det.

– Jag får knappt ihop hur det skulle gå till. Det skulle vara på Bro Hof då. Men det krävs sådana enorma ytor att det blir svårt, säger Mikael “Bobban” Frisk. 

Morgonrusning i souvenirshoppen… #svenskgolf #rydercup2016 #hazeltinenational

Ett filmklipp publicerat av Svensk Golf (@golfredaktionen)

På Hazeltine tog provisoriska tält och stationer upp en hel intilliggande golfbana och man räknar med att den inte är spelbar inom ett år.

– Bara souvenirtältet var 5 000 kvadratmeter. En fotbollsplan är 7 000. Det var stort som en stormarknad. Det krävs enorma ytor för att genomföra en tävling i den här storleken.

 

Kolla in TV-reportaget från Hazeltines souvenirtält som var det största som monterats upp på en golftävling. 

Svenska banor drar nytta av Ryder Cup


Text: Jesper Johansson • 2016-10-05
ArtiklarBro HofHazeltine GCNyheterRyder Cup
Scroll to Top