5de460319e017

Artiklar

Klubben bygger handikappanpassad korthålsbana

Handigolfen växer så det knakar i Sverige. Det är något som Oskarshamns GK tar fasta på genom att skapa en handikappanpassad korthålsbana och nya utslagsplatser på fullängdaren.

Text: Jesper Johansson • 2016-09-28 Uppdaterad 2016-09-28

Oskarshamns GK har haft flera bra säsonger och vidareutvecklar nu klubben. Ett nytt projekt har påbörjats och en korthålsbana ska byggas. Målsättningen är att skapa en miljö som ungdomar och funktionsnedsatta ska trivas i.

– Vi tar hjälp av Pierre Fulke för att skapa korthålsbanan. Vi har resonerat så att det är helt onödigt att skapa en ny del av banan om vi inte gör den tillgänglig för alla, säger Hans Karlsson, klubbchef och banchef på Oskarshamns GK.

För att få plats med korthålsbanan flyttar man lite av klubbens 18 hålsbana och projektet finansieras till största del av bidrag. Lite mer än 1,3 miljoner kommer från Arvsfonden och 300 000 från Oskarshamns kommun. Klubben lägger själva 100 000 på projektet.

– För de pengarna ska vi också bygga främre utslagsplatser. Även det är för att handikappanpassa klubben och göra golf roligare för ungdomar, men även äldre medlemmar kan ha nytta av det.

 

Klubben bygger handikappanpassad korthålsbana

På vilket sätt handikappanpassar man?

– På korthålsbanan handlar det om att inte göra för djupa bunkrar och på den stora banan handlar det mer om att göra utslagsplatserna lätta att ta sig till.

Oskarshamns GK genomförde en rekonstruktion för en tid sedan och har efter det haft svarta siffror varje säsong. Medlemsantalet har ökat och det här är en vidareutveckling för att alla ska trivas på klubben.

– Vi behöver mer övningsområden, helt enkelt. Vi har en positiv utveckling på medlemsantalet och juniorsidan ökar. För tre år sedan hade vi 20 juniorer som deltog i organiserad träning. Nu har vi 90, säger Hans Karlsson.

 

Hur handikappanpassad är din klubb? Skriv i kommentarsfältet!

 


Text: Jesper Johansson • 2016-09-28
ArtiklarHandigolfNyheterOskarshamns GKSvenska golfbanor
Scroll to Top