Arnold Palmer

Artiklar

Jack Nicklaus om Arnold Palmers bortgång: “Han var en ikon”

Jack Nicklaus har skrivit ett pressmeddelande om sin vän Arnold Palmers bortgång.

Jesper Johansson • 2016-09-26

Jack Nicklaus och Arnold Palmer var rivaler på golfbanor runt om i världen under många år. Men på sidan om var de goda vänner ända fram till Palmers bortgång under söndagskvällen.

Nu har Jack Nicklaus skrivit ett pressmeddelande om The King.

“Han var en av mina bästa vänner, närmaste vänner, och han var det under en lång tid. Jag kommer att sakna honom väldigt mycket”, skriver han.

 

Jack Nicklaus om Arnold Palmers bortgång:
Jack Nicklaus och Arnold Palmer. //Foto: Getty Images

 

Läs hela brevet:

Jag fick informationen runt 20.45 att Arnold hade avlidit. Jag var chockad över att höra hur vi förlorade en god vän – och att golfen förlorade en god vän.

Just nu vet jag inte vad som hände, och jag antar att det inte är viktigt vad som hände. Vad som däremot är viktigt är att vi har förlorat en otrolig person inom golfen och alla annan sport. Jag vet att han var i Pittsburgh för att försöka reda ut hur han skulle göra för att må bättre. Det är vad Arnold alltid försökte göra. Han har alltid varit en kämpe och han gav aldrig upp. Inte ens nu gav han upp. Hans kropp kanske gjorde det, men jag vet att Arnolds vilja och själ inte gjorde det.

Arnold förändrade golfen. Han var mer än en golfare eller till och med stor golfare. Han var en ikon. Han var en legendar. Arnold var en pionjär inom sporten. Han tog sporten från en nivå till nästa, helt på egen hand. Under tiden skaffade han flera miljoner fans – Barbara och jag är bland dem. Vi var rivaler som älskade att tävla mot varandra, men vi var alltid goda vänner under tiden. Arnold skyddade alltid mig och jag honom. Vi fanns alltid där för varandra . Det förändrades aldrig.

Han var kungen av vår sport och kommer alltid att vara det. Jag önskar att jag kunde få ytterligare en chans att prata med honom, men jag är väldigt glad att vi pratade för några veckor sedan på hans födelsedag, när han lät glad och pigg. Barbara och jag är chockade och otroligt ledsna. Våra hjärtan, tankar, böner och sympatier går till Kit, hans barn, hans barnbarn, barnbarnsbarn och hela hans hjärtliga familj.

Han var en av mina bästa vänner, närmaste vänner, och han var det under en lång tid. Jag kommer att sakna honom väldigt mycket.

Arnold Palmer (1929-2016)


Läs Tiger Woods fina ord om Arnold Palmer


TV: Se hyllningsfilmen till Arnold Palmer


Tobias Bergman: ”Hans gärning lever för evigt”


De klassiska Arnold Palmer-citaten

Scroll to Top