Artiklar

Ingen Ryder Cup för Zachrisson

På fredag startar Ryder Cup på Hazeltine. Men utan Göran Zachrisson i kommentatorsbåset. Profilen tvingades avboka resan i sista stund.

• 2016-09-26
Ingen Ryder Cup för Zachrisson

Det är dags för en av årets största golffester när Europa och USA drabbar samman i Ryder Cup på Hazeltine på fredag.

Viasat Golf sänder matchen i Sverige och planen var att Göran Zachrisson skulle kommentera händelserna tillsammans med Anders Sjöstrand och Christian Härdin. Men ”Zacke” har tvingats hoppas av tävlingen.

Ett jobbigt ryggskott omöjliggör resan till USA och de långa passen i kommentatorsstolen.

– Det känns oerhört jobbigt att behöva fatta det här beslutet, men tyvärr har jag inget annat att välja på. Jag har helt enkelt för ont, säger Göran Zachrisson till Svensk Golf.

Problemen började efter hemkomsten från OS i Rio de Janerio och trots behandling och mycket vila så har bekymren inte velat släppa.

– Jag har pratat med min kiropraktor om det här och han säger att jag är tokig om jag sätter mig och kör så många timmar i sträck. Och för en gångs skull så har jag lyssnat ordentligt, säger Zachrisson.

När han lämnar beskedet till Svensk Golf så har han precis nåtts av nyheten av Arnold Palmers död och sörjer en av golfens största genom alla tider.

– Det finns ingen som har gjort mer inom golfen. Han var fantastisk, säger Göran Zachrisson.

Viasats presschef, Fredrik Johansson, berättar för Svenskgolf.se att det inte kom som en chock att Göran inte skulle kunna följa med, utan att de haft en pågående diskussion angående hans rygg.

– Göran Zachrisson har haft problem med ryggen under några veckors tid. Vi hade trott och hoppats att an skulle kunna resa över till Hazeltine och vara med men det går inte, helt enkelt.

Istället blir det Johan Ryström, Anders Sjöstrand och Christian ”Kricken” Härdin.

– Det är ett populärt gäng som åker över, men ingen kan ersätta Zachrisson. Han är en helt unik röst. Men nu blir det en annan uppställning som blir väldigt intressant.

– Vår förhoppning är att kan kommentera mer under hösten.

Göran Zachrisson har kontrakt över året. Hur ser framtiden ut?

– Det pågår ett arbete med hur vårat team ska utformas till nästa år men ännu är det för tidigt att säga något, säger Fredrik Johansson.

Scroll to Top